News

Alertă în Grecia! Mai multe sate, evacuate după incendiile de vegetație. FOTO

Autor: Daniel Scripcaru | 06.07.2019 | 08:13
Incendii de vegetație în Grecia. Sursa foto: libertatea.ro

Alertă în Grecia, după izbucnirea unor incendii de vegetație care a dus la evacuarea a patru sate întregi din fața flăcărilor. Autoritățile nu au mai așteptat și au trecut direct la evacuări, pentru a nu se ajunge la situația de anul trecut, când mii de oameni au murit în urma unor incendii devastatoare.

Incendii de vegetație în Grecia

Două incendii de vegetaţie au izbucnit în noaptea de joi spre vineri pe insula Evia din Grecia şi au condus la evacuarea a patru sate, au anunţat autorităţile elene citate de agenţia Petra. Cele două incendii au izbucnit la câteva ore după ce un alt incendiu major a determinat mobilizarea a peste o sută de pompieri şi evacuarea unui alt sat, potrivit Agerpres.

Eforturile pompierilor de a stinge focul au fost îngreunate de terenul accidentat şi de temperaturile ridicate, însă s-a reușit limitarea propagării incendiului inițial. Un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost reţinut fiind suspectat că ar fi declanşat primul incendiu după ce ar fi dat foc la buruienile din apropierea casei, potrivit departamentului de pompieri.

Incendii de vegetație în Grecia
Incendii de vegetație în Grecia. Sursa foto: libertatea.ro

Anul 2018, an negru pentru Grecia! 91 de oameni au murit în incendiile de vegetație

Riscurile izbucnirii unor noi incendii sunt extrem de mari, a avertizat Organizaţia World Wildlife Fund, pe fondul temperaturilor foarte ridicate care s-au abătut în ultima perioadă asupra întregii Europe. Anul trecut, a avut loc un dezastru fără precedent în apropiere de Atena. Zeci de oameni și-au pierdut viața în urma incendiilor de vegetație și mii de oameni și-au părăsit locuințele.

Pe 23 iulie 2018, zeci de incendii de vegetație au izbucnit în zonele din apropierea capitalei Greciei, cu două focare principale: unul la Kineta, la circa 50 km vest de Atena, și altul la Rafina, la 30 km nord-est de Atena. Alimentate de vânturi cu viteze de până la 124 km/h, incendiile s-au propagat rapid, afectând întreaga zonă de coastă a regiunii Attica și provocând moartea a 91 de oameni șirănrea a câtorva sute! Acestea au fost cele mai grave incendii de vegetație din Grecia, de la cele din 2007, când 84 de oameni au fost uciși în sudul peninsulei Peloponez.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!