News

Alertă în instituțiile de stat! Se anunță tăieri de salarii și concedieri. Ce scrie într-un document oficial

11.06.2019 | 11:45
Alerta in institutiile de stat Se anunta taieri de salarii si concedieri Ce scrie intrun document oficial

Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, lansează pe pagina sa de Facebook o acuzație extrem de gravă la adresa ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, și o și probează cu hârtii oficiale. Ministrul a trimis tuturor instituțiilor publice din țară o notificare prin care cere reducerea personalului și tăieri salariale.

Eugen Teodorovici, măsuri de austeritate ca în vremea Boc: concedieri și tăieri salariale

Printre instituțiile unde a ajuns scrisoarea lui Orlando Teodorovici se numără și cele de cultură și cercetare din mai toate județele. Ministrul Finanțelor le reamintește ordonatorilor de credite să se încadreze în bugetul de care dispun, în caz contrar, alte alocări nu se vor mai face pe viitor. Totodată, în documentele prezentate de Alexandrescu scrie și despre reducerea cuantumurilor unor drepturi salariale.

Fostul ministru al Culturii, membru USR, a spus că Teodorovici va reuși să creeze un colaps bugetar în toamnă pentru că firmele afiliate partidului de la guvernare nu vor putea supraviețui foarte mult, având în vedere situația economică tot mai complicată, care a dus la cereri de concedieri și tăieri de bani.

Documentul publicat de Vlad Alexandrescu pe Facebook

Ce se arată în documentul care circulă la instituțiile publice din țară

Practic, în respectivul documentat prezentat public, pe Facebook, ministrul Finanțelor le cere autorităților locale să strângă cureaua anunțând măsuri de austeritate pe care acum 9 ani PSD le contesta în perioada guvernării lui Emil Boc. „Orlando Teodorovici a trimis tuturor instituțiilor publice din țară, inclusiv instituțiilor de cultură și a institutelor de cercetare, o notificare prin care cere, în mod expres, „reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale”, este mesajul de pe Facebook al senatorului USR.

În document, Teodorovici cere restructurări din temelie.

„Promisiunile electorale populiste și măsurile fiscale care avantajează companiile și instituțiile camarilei politice de la București și ale baronilor din teritoriu riscă să creeze un colaps bugetar în toamnă.

Ministrul Finanțelor anunță tăieri salariale în condică.

Practic, instituțiile publice, inclusiv teatre, spitale, școli și centre de cercetare, sunt avertizate de Orlando Teodorovici că trebuie să impună o austeritate cruntă, totul pentru ca bugetul fantasmagoric adoptat în primăvară, cu o întârziere de aproape jumătate de an, să nu ducă la deficite bugetare galopante”, mai spune Vlad Alexandrescu.

 

Tags: