News

Alertă în Israel! Atac terorist revendicat de Statul Islamic. Două persoane au murit și mai multe au fost rănite

Este alertă în Israel în urma unui atac terorist revendicat de Statul Islamic. Două persoane au murit și mai multe au fost rănite după ce doi indivizi au deschis focul la întâmplare
28.03.2022 | 07:10
Alerta in Israel Atac terorist revendicat de Statul Islamic Doua persoane au murit si mai multe au fost ranite
ADVERTISEMENT

Un atac terorist a avut loc în orașul Hadera din Israel. Doi indivizi au deschis focul la întâmplare spre trecători și au ucis două persoane, iar mai multe au fost rănite. Atacul a fost revendicat de Statul Islamic. Poliția a dat stare de alertă în toată țara.

Atac terorist revendicat de Statul Islamic

Doi ofițeri de poliție au fost uciși și mai multe persoane au fost rănite în urma unui atac terorist care a avut loc duminică seară, în orașul israelian Hadera. Doi indivizi au deschis focul la întâmplare asupra trecătorilor. Întreaga țară este în stare de alertă.

ADVERTISEMENT

Imaginile camerelor de securitate de la fața locului arată cum doi bărbați cu barbă și cu salopete albe au deschis focul asupra trecătorilor și polițiștilor într-o stație de autobuz, în apropierea mai multor restaurante.

Videoclipul arătă pe unul dintre bărbații înarmați împușcând de mai multe ori într-o victimă întinsă pe pământ, înainte de a smulge pușca acelei persoane. De asemenea, aceștia au deschis focul asupra unui bărbat care se deplasa cu bicicleta pe lângă ei.

ADVERTISEMENT

Ambii teroriști au fost împușcați de membrii unei unități de ofițeri sub acoperire care mâncau la un restaurant din apropiere, au spus oficialii poliției.

Poliția a dat stare de alertă în Israel

Șeful poliției, Kobi Shabtai, a ordonat forțelor de ordine să treacă la un nivel ridicat de alertă în toată țara după atacul terorist mortal de la Hadera.

ADVERTISEMENT

Securitatea sporită va duce la desfășurarea de forțe suplimentare și la înființarea de blocaje și puncte de control de-a lungul drumurilor principale.

“Este un atac foarte grav, vorbim de teroriști care aparțin Statului Islamic. Asistăm la o trezire alarmantă, care s-ar putea întâmpla în orice țară. Poliția se va desfășura în toate zonele”, a declarat ministrul Securității Interne, Omer Barlev, la Radioul Armatei, scrie The Times of Israel.

ADVERTISEMENT

Cine sunt cei doi ofițeri de poliție uciși în atacul terorist

Poliția le-a identificat pe cele două persoane ucise în atacul terorist de la Hadera drept ofițerii poliției de frontieră Yezen Falah și Shirel Abukarat, ambii în vârstă de 19 ani, spunând că cei doi ofițeri au salvat multe vieți în urma atacului.

Atac terorist
Doi ofițeri au fost uciși în atacul terorist. sursă foto: Facebook Rabbi Mark N. Wildes

 

“Cei doi ofițeri au murit în lupta în această seară cu teroriști înarmați. Soldații au luptat cu curaj, împărtășim tristețea și îmbrățișăm familiile eroilor care au apărat cetățenii cu trupurile lor și au salvat multe vieți”, a declarat poliția de frontieră într-o declarație făcută duminică după miezul nopții, adăugând că alți trei ofițeri au fost răniți.

Serviciul de ambulanță Magen David Adom a declarat că medicii au tratat doi bărbați în vârstă de 20 de ani în stare gravă și un bărbat de 45 de ani și o femeie de 20 de ani care au fost răniți moderat. Toți au fost duși la Centrul Medical Hillel Yaffe din oraș.

“Au fost un bărbat și o femeie inconștienți la fața locului, fără semne vitale și, din păcate, nu am avut de ales decât să le declarăm moartea”, a spus un medic MDA, conform sursei menționate anterior.

Cine sunt cei doi teroriști care au deschis focul la întâmplare

Gruparea teroristă Statul Islamic revendică responsabilitatea pentru atacul terorist mortal care a avut loc la Hadera, în care doi ofițeri de poliție de frontieră au fost uciși.

Grupul face afirmația într-o postare pe canalul Telegram și într-un comunicat publicat de site-ul de propagandă Amaq.

“Doi membri ai forței de poliție evreiești au fost uciși, iar alții au fost răniți într-un atac de comando imersiv”, este declarația Statului Islamic.

Grupul a spus că doi dintre luptătorii săi au efectuat împușcătura. Acesta a susținut că alți 10 au fost răniți în confruntările care au urmat.

Potrivit grupului de informații SITE, aceasta este prima dată din 2017 când Statul Islamic revendică oficial un atac în Israel.

Anterior, ministrul Securității Publice Omer Barlev a declarat că cei doi bărbați înarmați, ambii cetățeni israelieni, sunt afiliați ISIS.

ADVERTISEMENT