News

Alertă în Israel! Prima persoană decedată după reinfectarea cu COVID

21.12.2020 | 18:36
Alerta in Israel Prima persoana decedata dupa reinfectarea cu COVID
ADVERTISEMENT

Un israelian care se vindecase de COVID a decedat după ce s-a infectat a doua oară cu o altă tulpină a virusului. Este primul caz de acest fel din Israel.

Bărbatul în vârstă de 74 de ani, rezident al unui cămin de bătrâni, a contractat prima data virusul în luna august, dar s-a vindecat. A doua infecție, din luna noiembrie i-a fost însă fatală.

ADVERTISEMENT

Investigația privind motivul pentru care bărbatul, care trecuse deja prin infecție a decedat, a scos la iveală faptul că la a doua îmbolnăvire bărbatul a contractat o tulpină diferită a virusului.

Datele cazului au fost trimise Organizației Mondiale a Sănătății

Potrivit unui raport citat de The Times of Israel, bărbatul, care a murit în urmă cu câteva săptămâni, a fost infectat cu două tulpini diferite ale SARS-CoV-2, ceea ce a făcut ca cea de-a doua infecție să-i fie fatală.

ADVERTISEMENT

Este primul caz din Israel în care a murit un pacient reinfectat.

Incidentul vine pe fondul unei alerte internaționale cauzate de descoperirea unor variante mutante și extrem de infecțioase ale coronavirusului în Marea Britanie și Africa de Sud, determinând unele țări, inclusiv Israelul, să impună interdicții de călătorie stricte vizitatorilor din aceste țări.

Rezidentul căminului de bătrâni, în vârstă de 74 de ani, s-a îmbolnăvit în august de COVID-19. A fost tratat la Centrul Medical Rabin din Petah Tivka, unde în cele din urmă și-a revenit. Trei teste ulterioare au arătat că nu mai era infectat.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în noiembrie s-a îmbolnăvit din nou și a fost internat cu simptome COVID-19 la Centrul Medical Sheba din Ramat Gan. Medicii nu au reușit să-l salveze și a murit acum trei săptămâni.

Medicii s-au întrebat dacă virusul a fost ascuns în corpul bărbatului, nedetectat de teste sau dacă el a fost reinfectat, circumstanță care a fost înregistrată doar într-un număr mic de cazuri din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Într-un raport separat, dat publicității duminică, se precizează că probele din ambele incidente ale bolii pacientului au fost studiate la Laboratorul de Cercetare a Bolilor Infecțioase din Centrul Medical Sheba, unde experții au descoperit că bărbatul a fost infectat cu o tulpină de virus diferită.

„Acesta este unul dintre acele cazuri în care este clar că este o reinfecție și că nu există nicio îndoială că defunctul și-a revenit complet pentru prima dată”, a spus prof. Galia Rahav, șeful Unității de Boli Infecțioase de la Sheba Medical Center . „Acestea sunt două tulpini de virus complet diferite.”

„Nu știu cât de comun este acest lucru”, a spus Rahav. „Nu știm, dar este foarte îngrijorător dacă o persoană se poate îmbolnăvi de câteva ori cu COVID-19 atunci când virusul se schimbă. Care va fi rolul vaccinului în această situație? ”

Israelul a început duminică un program de inoculare în masă și Rahav a speculat că vaccinarea ar fi putut ajuta la salvarea bărbatului, deoarece ar fi ajutat la dezvoltarea anticorpilor săi.

Ea a spus că a depus cazul la Ministerul Sănătății și la Organizația Mondială a Sănătății și că va studia cazuri suspecte similare de reinfecție.

ADVERTISEMENT
Tags: