News

Alertă în Japonia! Autoritățile au raportat cea mai mare creștere a cazurilor de COVID-19

15.07.2020 | 18:36
Alerta in Japonia Autoritatile au raportat cea mai mare crestere a cazurilor de COVID19
ADVERTISEMENT

Bilanțul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus la nivel global a depășit pragul critic de 13.490, iar experții se tem că situația nu se va ameliora prea curând, în condițiile în care majoritatea statelor afectate au intrat deja în faza de relaxare a restricțiilor.

Printre acestea se numără și Japonia, unde autoritățile au raportat în ultimele 24 de ore cea mai mare creștere de la declanșarea pandemiei. Potrivit guvernatorului orașului Tokyo, Yuriko Koike, cele mai multe infectări au fost confirmate la persoane tinere, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, care au petrecut noapte de noapte în cluburile din capitală.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, statul nipon a depășit pragul de 22.500 de infectări și se apropie de 1.000 de decese provocate din momentul în care a fost depistat primul caz de COVID-19 pe teritoriul său. Cu toate acestea, oficialitățile nu iau în calcul noi restricții. Cele existente, însă rămân în vigoare pe o perioadă nedeterminată.

O nouă explozie de infectări în Japonia. Guvernatorul capitalei Tokyo este îngrijorat

Experții din domeniul sănătății ne-au anunțat că ne confruntă cu o situație extrem de gravă pentru țara noastră. Ne aflăm în acest moment la cel mai mare prag al infectărilor, iar virusul continuă să se răspândească. Dacă analizăm cifrele, putem spune că suntem în stare de urgență”. a declarat guvernatorul orașului Tokyo.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, prim-ministrul Shinzo Abe nu pare dispus să reintroducă măsurile luate în luna mai, când Japonia a avut parte de o primă explozie a infectărilor cu noul coronavirus. Oficialul se teme că „lockdown-ul” ar putea aduce statul în pragul colapsului economic.

A fost identificat un nou focar de COVID-19 la un teatru din Tokyo

În altă ordine de idei, autorităţile sanitare din Tokyo au cerut unui număr de peste 800 de persoane care au participat la un spectacol de teatru din Tokyo să se testeze, după ce s-a constatat că piesa, având în distribuţie componenţi ai unei trupe nipone, a reprezentat sursa a cel puţin 20 de cazuri de îmbolnăvire.

ADVERTISEMENT

Întrucât numărul infectărilor continuă că crească în capitala Japoniei, teatru de 190 de locuri din cartierul de divertisment Shinjuku se află în vederile oamenilor legii, mai ales că au fost depistate o serie de infectări și în cluburile sale de cabaret.

Japonia continuă planul de relaxare a restricţiilor în anumite regiuni din ţară, intenţionând să redeschidă pista de aterizare a unuia dintre cele mai mari mari aeroporturi, chiar dacă situația epidemiologică nu este deloc îmbucurătoare.

ADVERTISEMENT

Cel mai recent focar a fost depistat la Theatre Moliere, în apropierea Cartierului Roşu din Tokyo, care, la începutul acestei luni, a oferit timp de şase zile reprezentaţii ale unei piese din care au făcut parte membrii unei trupe de actori tineri.

ADVERTISEMENT