News

Alertă în județul Buzău. Un grup de 39 de copii și 3 adulți prezintă simptome de toxiinfecţie alimentară

Alertă în localitatea Măgura din județul Buzău. Un grup de 39 de copii și 3 adulți prezintă simptome de toxiinfecţie alimentară.
16.06.2024 | 18:21
Alerta in judetul Buzau Un grup de 39 de copii si 3 adulti prezinta simptome de toxiinfectie alimentara
Un tânăr a murit după ce s-a înjunghiat de mai multe ori în mijlocul stăzii Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

39 de copii și 3 adulți aflați în localitatea Măgura, din județul Buzău, au început să acuze, duminică, stări de rău similare unei toxiinfecții alimentare. 

Un grup de 39 de copii și 3 adulți prezintă simptome de toxiinfecţie alimentară

Aceștia au cerut ajutorul autorităților, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de ambulanță care le-au acordat primul ajutor medical.

ADVERTISEMENT

”Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău intervine în acest moment pentru acordarea primului ajutor medical unui grup de persoane care acuză stare de rău şi prezintă simptome de toxiinfecţie alimentară, în localitatea Măgura.

Din primele informaţii, grupul este format din 39 copii şi 3 adulţi”, au transmis, duminică, reprezentanții ISU Buzău.

ADVERTISEMENT

Două autospeciale de transport personal şi victime multiple şi trei ambulanţe din cadrul SAJ au transportat 13 persoane, 11 copii și doi adulți la spital pentru a li se acorda îngrijirile medicale corespunzătoare.

Potrivit medicilor, un alt adult care făcea parte din grup a refuzat transportul la spital deși nu se simțea bine.

ADVERTISEMENT

”La sosirea echipajelor s-a constat că toate persoanele erau conştiente şi cooperante, dintre acestea 11 copii şi 3 adulţi au necesitat îngrijiri medicale.

Ulterior au fost preluate şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău 13 persoane (11 copiii şi 2 adulţi), un adult refuzând transportul la spital”, au mai spus reprezentanții ISU Buzău.

ADVERTISEMENT

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Buzău au anunțat că la UPU au ajuns 11 copii și 2 adulți, cu simptome specifice unei toxiinfecții alimentare.

Aceștia prezentau vărsături, dureri abdominale și scaune diareice, iar după ce au fost stabilizați au fost internați pentru a fi ținuți sub supraveghere medicală.

Cei 11 copii care se află acum internați în spitalul din Buzău au între 8 și 11 ani și sunt din București.

În acest caz, oamenii legii au deschis o anchetă și umrează să stabilească ce sa întâmplat după ce va fi identificată sursa îmbolnăvirii celor 39 de copii și trei adulți.

ADVERTISEMENT