News

Alertă în magazine! Lidl retrage acest produs, contaminat cu salmonella

05.07.2019 | 11:32
Alerta in magazine Lidl retrage acest produs contaminat cu salmonella

Lidl România a anunțat că va retrage de pe rafturi produsul „Cămara noastră ciolas presat, 100 g”. Asta după ce produsul a fost depistat ca fiind contaminat cu Salmonella. Compania a anunțat prin intermediul rețelelor de socializare că persoanele care au cumpărat acest sortiment de ciolan presat să nu îl consume, întrucât bacteria poate provoca boli grave de stomac.

Lidl Româna retrage un produs contaminat cu Salmonella

Lidl România a cerut ca produsul „Cămara Noastră Ciolan Presat, 100g” să fie returnat pentru că ar avea Salmonella. „Această rechemare vizează exclusiv produsul „Cămara Noastră Ciolan Presat, 100g” cu termenele de valabilitate: 22.07.2019, 23.07.2019, 27.07.2019, 28.07.2019”, au anunțat reprezentanții Lidl. Oamenii care au cumpărat acest produs, cu termenele de valabilitate menţionate mai sus, sunt rugaţi să nu îl consume și să țină cont de acțiunea de retragere.

„În urma unei analize efectuate de producător, a fost detectată Salmonella spp (/25g). Salmonella poate provoca afectiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza). Din motive de siguranță, Lild România a decis să retragă produsul de la vânzare.”  Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Cămara Noastră, nu sunt afectate de această rechemare.

Ce este salmonella și ce simptome produce infecția cu această bacterie

Salmonella este o bacterie cu peste 2.500 de serotipuri sau “soiuri”, care se înmulţeşte în viteză, provocând toxiinfecţii alimentare. Bacteria trăiește în tractul intestinal al animalelor infectate și la om și poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume sau fructe.

Simptomele infecției cu Salmonella sunt, de obicei, gastro-intestinale : diaree (uneori cu sânge), febră, greață, vomă, crampe abdominale. Aceste simptome pot fi severe, în special la copiii mici, persoanele în vârstă și persoanele cu sistemul imunitar slăbit. Simptomele pot să apară după 6 – 72 ore de la infectarea cu această bacterie și durează în general până la o săptămână. În cazurile severe, diareea poate fi atât de gravă iar deshidratarea atât de accentuată încât bolnavul trebuie spitalizat pentru a i se administra lichide și electroliți intravenos, se arată pe pagina Institutului Victor Babeș.

Tags: