News

Alertă în Maramureș. Mai mulți turiști, blocați în telescaun. Printre ei, un copil de doi ani

10.02.2021 | 16:12
Alerta in Maramures Mai multi turisti blocati in telescaun Printre ei un copil de doi ani
ADVERTISEMENT

Amplă acțiune a salvamontiștilor desfășurată miercuri după-amiază în Maramureș. Mai mulți turiști, printre care un copil de 2 ani, au rămas blocați în telescaun în stațiunea Șuior.

Un număr de 12 persoane, printre care un copil, au avut ghinionul ca sistemul de transport teleferic să se defecteze în această după amiază.

ADVERTISEMENT

Imediat, echipe numeroase de la departamentul Salvamont Maramureș au ajuns la fața locului pentru a coborî în siguranță persoanele blocate.

Mai mulți turiști, blocați în telescaun în Maramureș. Printre ei, un copil de doi ani

Mai mulți turiști au rămas blocați într-un telescaun în județul Maramureș, miercuri după-amiaza. Aceștia ar fi rămas blocaţi la înălțime din cauza unei defecţiuni majore la instalaţia telescaun.

ADVERTISEMENT

Salvamontiștii au intervenit pentru salvarea turiștilor, printre care se află și un copil de doi ani. Incidentul a fost raportat în stațiunea Șuior din nordul țării.

”Acţiune de salvare în derulare a salvatorilor din cadrul Salvamont Maramureş.

În urma unui apel de urgenţă, echipa de prim răspuns şi echipele de suport ale Salvamont Maramureş formate din 12 salvatori montani angajaţi şi voluntari intervin la complexul Turist Şuior pentru evacuarea din telescaun a turiştilor surprinşi de o defecţiune majoră”, a transmis, miercuri, Salvamont România, pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Mai multe probleme pe pârtiile din țară în ultima perioadă

În acest debut de an, mai multe probleme au fost raportate pe pârtiile din țară. În urmă cu o săptămână, un bărbat de 47 de ani a murit pe una dintre pârtiile din staţiunea Harghita Mădăraş, județul Harghita, după ce a căzut din teleschi.

Potrivit șefului Serviciului Salvamont Salvaspeo Harghita, Fekete Ors, acesta ar fi încercat, fără succes, să se ridice, iar eforturile salvamontiștilor de a-l readuce la viață au fost, din păcate, sortite eșecului.

ADVERTISEMENT

La faţa locului a ajuns în scurt timp şi un echipaj SMURD, cu un medic de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, care au continuat manevrele de resuscitare timp de aproximativ 30 minute, dar fără niciun rezultat.

ADVERTISEMENT