News

Alertă în Marea Britanie! Noua tulpină se răpândeşte cu viteză uluitoare! Document oficial

08.01.2021 | 19:01
Alerta in Marea Britanie Noua tulpina se rapandeste cu viteza uluitoare Document oficial
ADVERTISEMENT

Alertă în Marea Britanie acolo unde noua tulpină de coronavirus a devenit dominantă în mai multe zone. Concret, dacă la finalul anului, aceasta era încă în minoritate față de cazurile „normale”, încet, dar sigur tulpina SARS COV-2 a început să acapareze și să aducă și mai multe situații de infectare. 

Concret, începând cu data de 4 ianuarie 2021, au fost raportate în total 6.008 cazuri cu această nouă variantă în Marea Britanie.  Mai mult de atât, din acest total, nu mai puțin de 365 aparțin grupei de vârstă 0-9 ani.

ADVERTISEMENT

846 de cazuri cu noua tulpină COVID-19 au fost în rândul adolescenților, în timp ce numărul cel mai mare, 1151, sunt în categoria 30-39 de ani.

Alertă în Marea Britanie cu noua tulpină de coronavirus!

OMS a transmis că virusul SARS-CoV-2, responsabil pentru pandemia cu care ne confruntăm încă de la începutul anului trecut, vine în diverse forme.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre situații mai uşoare, dar şi altele mai grave. Astfel, orice modificare genetică a coronavirusului trebuie privită cu precauţie.

Și tocmai de o asemenea mutație au avut parte englezii. O nouă tulpină a SARS-CoV-2 a început să se răspândească ameninţător în anumite zone din Anglia la finalul anului trecut. De altfel, toată Europa și-a luat măsuri de siguranță, însă acestea s-au dovedit a fi în zadar.

ADVERTISEMENT

Conform ultimului raport – vezi mai jos, sunt probleme serioase în anumite zone ale Regatului, unde noua tulpina de coronavirus, cu 70% mai contagioasa, se raspandeste cu viteza uluitoare si e regasita la din ce in ce mai multe cazuri zilnice.  De altfel, noua tulpina si-a facut aparitia si in Romania

Londra are parte de situația cea mai complicată. Aici au fost depistate deja 2200 de cazuri cu noua tulpină.

ADVERTISEMENT

1929 de infectări s-au petrecut în ultima perioadă și în South East, în timp ce 1123 au avut loc în East of Englands. Vorbim deja de mai multe zone în care noul virus depășește constant cazurile tulpinei inițiale.

VEZI AICI studiul Ministerului Sănătății din Marea Britanie care arată creșterea îngrijorătoare a numărului de infectări cu noua tulpină Covid

Noua tulpină a fost detectată în toate regiunile din Anglia

De asemenea, din graficul Ministerului Sănătății din Regatul Unit reiese că noua tulpină a fost detectată în toate regiunile. Totodată, distribuția în funcție de vârstă și sex este similară cu cealaltă variantă a virusului.

Mai mult de atât, prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat reîntoarcerea la “izolare” în toată Anglia pentru a lupta contra propagării noii tulpini a coronavirusului, una considerată mult mai contagioasă.

Această nouă carantină, la fel de strictă ca cea din primăvară, înseamnă închiderea şcolilor şi va dura, dacă vor permite condiţiile, până la mijlocul lui februarie, a anunţat acesta în alocuţiunea televizată.

Între timp și Organizaţia Mondială a Sănătăţii le-a cerut ţărilor Europei să reacţioneze mai mult în faţa “situaţiei alarmante” creată de noua tulpină, mai ales că două focare cu risc au fost depistate în Franţa.

Nu mai puțin de 22 de ţări din zona Europei, care cuprinde 53 de ţări între care Rusia, au înregistrat cazuri legate de noua tulpină, au mai anunțat reprezentanții OMS. Europa a înregistrat mai mult de 27,6 milioane de cazuri şi 603.000 morţi, potrivit organizaţiei.

De altfel, OMS a și transmis că noua tulpină “ar putea să înlocuiască progresiv pe celelalte aflate în circulaţie în regiune, aşa cum s-a văzut în Marea Britanie şi din ce în ce mai mult în Danemarca”.

ADVERTISEMENT