News

Alertă în Marea Neagră din cauza unei posibile poluări cu hidrocarburi. Ce spun reprezentanții Autorităţii Navale

Autoritatea Navală Română a fost în alertă după ce un biolog a semnalat o posibilă poluare cu hidrocarburi în Marea Neagră. Ce au descoperit autoritățile.
19.06.2024 | 15:00
Alerta in Marea Neagra din cauza unei posibile poluari cu hidrocarburi Ce spun reprezentantii Autoritatii Navale
Alertă în Marea Neagră din cauza unei posibile poluări cu hidrocarburi. Sursa foto: Facebook-Adrian Bilba/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Reprezentanții Autorității Navale au făcut, miercuri, mai multe verificări în apele litorale ale orașului Constnța, după ce biologul Adrian Bîlbă a semnalat o posibilă poluare cu hidrocarburi, în Marea Neagră.

Alertă în Marea Neagră din cauza unei posibile poluări cu hidrocarburi

Biologul a postat, miercuri dimineață, pe pagina sa de Facebook, mai multe fotografii, dar şi un filmuleţ în care sesiza prezența unei posibilei poluări cu hidrocarburi, posibil petrol.

ADVERTISEMENT

În imaginile postate de Adrian Bălbă, pe rețelele de socializare, se pot observa mai multe pete suspecte în apa mării, foarte aproape de mal.

La scrut timp după apariția acestor imagini ”Autoritatea Navală Română, prin Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), sub coordonarea MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre), a demarat verificări amănunţite pentru a stabili veridicitatea informaţiilor prezentate”.

ADVERTISEMENT

În urma investigațiilor efectuate, specialiștii din cadrul ANR au cosnatat”ceea ce domnul Bîlbă a prezentat ca fiind poluare reprezintă posibile reziduri de cereale”.

De asemenea, ANR a calificat afirmațiile făcute pe rețelele de socializare de biologul Adrian Bâlbă ca fiind ”false şi alarmiste”.

ADVERTISEMENT

”Dorim să aducem la cunoştinţa publicului că aceste afirmaţii sunt complet nefondate şi dăunătoare, reprezentând o încercare gravă de dezinformare”, au transmis reprezentanţii Autorităţii Navale Române.

După ce a informat şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral despre acest incident, ANR a făcut un apel către toate persoanele publice şi specialiştii din diverse domenii ”să manifeste responsabilitate şi să evite răspândirea de informaţii eronate care pot induce panică şi confuzie în rândul cetăţenilor”.

ADVERTISEMENT

Totodată, reprezentanții instituției îi îndeamnă pe cetățenii care observă prezența unor posibile urme de poluare să ”colaboreze direct cu autoritățile competente”.

”Este esenţial ca orice suspiciune de poluare să fie raportată imediat către Autoritatea Navală Română la numărul de telefon 0800 500 100 (tasta 3- aspecte legate de siguranţa navigaţiei) sau la numărul unic de urgent 112, pentru a se putea efectua o evaluare promptă şi corectă a situaţiei”, au conchis reprezentanţii ANR.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
În plină luptă împotriva cancerului, prințesa Kate Middleton i-a înmânat lui Carlos Alcaraz...
În plină luptă împotriva cancerului, prințesa Kate Middleton i-a înmânat lui Carlos Alcaraz trofeul de campion la Wimbledon
De ce i-au cerut Regele Charles și Regina Camilla Prințesei Catherine să își...
De ce i-au cerut Regele Charles și Regina Camilla Prințesei Catherine să își schimbe numele. „Prea mulți C”
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis...
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis Hagi! Un bărbat a căzut din picioare din cauza căldurii!
Declaraţii EXCLUSIVE ale mirilor Elena şi Ianis Hagi înainte de petrecerea de la...
Declaraţii EXCLUSIVE ale mirilor Elena şi Ianis Hagi înainte de petrecerea de la Palatul Ştirbey. "Este cea mai frumoasă zi din viața mea"
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei...
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei Hagi, prezenți la biserică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Coșmarul meteo se amplifică. Ce e mai rău abia urmează
Coșmarul meteo se amplifică. Ce e mai rău abia urmează
ȘTIREA care eclipsează tentativa de asasinare a lui TRUMP. LIVE aici
ȘTIREA care eclipsează tentativa de asasinare a lui TRUMP. LIVE aici
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Cine este Elena Tănase, soția lui Ianis Hagi. Cei doi fac nuntă mare...
Cine este Elena Tănase, soția lui Ianis Hagi. Cei doi fac nuntă mare la Palatul Știrbey