Life

Alertă în rândul utilizatorilor Android. Rețeaua Wi-Fi extrem de periculoasă care le permite accesul hackerilor în telefon

Informația pe care toți posesorii de telefoane Android trebuie să o cunoască. Pericolul la care se expun fără să aibă habar.
08.07.2024 | 14:47
Alerta in randul utilizatorilor Android Reteaua WiFi extrem de periculoasa care le permite accesul hackerilor in telefon
Toți posesorii de Android trebuie să știe asta. Sursa foto: colaj Fanatik/ Pexels
ADVERTISEMENT

Rețeaua Wi-Fi la care nu trebuie să te conectezi niciodată dacă deții un telefon cu sistem de operare Android. Este foarte periculoasă, iar hackerii ar putea avea foarte ușor acces la dispozitivul său.

Alertă pentru utilizatorii Android

Utilizatorii de Android au fost avertizați cu privire la un atac Wi-Fi vicios care le permite hackerilor să se strecoare în conturile lor de socializare. Metoda poate prinde la oricine care se conectează la rețetele Wi- Fi gratuite.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se numără cele de restaurante, cafenele și chiar din avion atunci când călătorește. Hackerii au creat o rețea Wi-Fi falsă folosind nume de marcă în apropierea companiilor legitime care oferă Wi-Fi, încercând să-i convingă pe oameni să se conecteze.

Imediat ce telefonul Android s-a conectat, toate datele victimei ajung într-un cont controlat de hackeri. În unele cazuri, acestea pot cere conectarea la conturile de social media sau Gmail.

ADVERTISEMENT

În acest mod, se obține parola. Experții au numit atacul drept „geamănul rău”. „Din păcate, punctele de acces Wi-Fi gemene sunt greu de detectat fără instrumente specializate de sniffing.

Cu toate acestea, unele semne pot dezvălui un atac geamăn rău și vă pot ajuta să evitați conexiunile nesigure”, au declarat specialiștii de la NordVPN, conform publicației The Sun.

ADVERTISEMENT

Ce poți face pentru a evita riscurile

Utilizatorii Android pot evita aceste situații în trei pași simpli. Înainte de conectarea la o rețea, trebuie să verifice dacă numele corespunde cu cel al locului în care se află. Dacă există duplicate, acesta ar putea fi un semn că cineva a creat un fals.

Rețelele Wi-Fi nu ar trebui niciodată să ceară detalii personale și, cu siguranță, nu detalii financiare. „Rețelele legitime, de obicei, nu cer acreditări de conectare decât dacă este un portal captiv, de exemplu, într-un hotel sau aeroport”, spune NordVPN.

ADVERTISEMENT

Totodată, dacă posesorii telefoanelor primesc mesaje de eroare în timp ce sunt conectați la o rețea publică sau dacă se deconectează frecvent, acest lucru se poate datora unui geamăn rău. „Astfel de probleme pot fi cauzate de un atacator care încearcă să intercepteze sau să vă redirecționeze traficul”, a explicat NordVPN.

ADVERTISEMENT
Tags:
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele...
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele ipoteze despre identitatea criminalului
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”