Life

Alertă în rândul utilizatorilor de iPhone! Noua schemă a hackerilor care poate afecta instant telefonul. Cum să te ferești de ea

Metoda prin care telefonul și datele tale pot fi în pericol fără ca tu să știi. Hackerii îți pot accesa instant aplicațiile bancare și conturile social media.
07.06.2024 | 21:46
Alerta in randul utilizatorilor de iPhone Noua schema a hackerilor care poate afecta instant telefonul Cum sa te feresti de ea
Metoda prin care telefonul și datele tale pot fi în pericol fără să știi. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cu toții știm că tehnologia avansată le permite hackerilor să își găsească mult mai ușor victimele. Mai nou, utilizatorii de iPhone sunt în pericol din cauza unei noi metode de înșelătorie. Iată cum îți poți proteja telefonul de atacurile hackerilor.

Ce este atacul ”zero-click” și cum poți fi în pericol fără să știi

Un truc de două secunde te poate proteja de atacurile hackerilor. În ultima vreme, aceștia au găsit fel de fel de metode prin care își găsesc victimele perfecte. Dacă ai iPhone, atunci trebuie să știi că pe lista de ținte sigure.

ADVERTISEMENT

Poate că nu știai, dar există o metodă prin care poți să previi atacurile cibernetice și prin care poți bloca accesului hackerilor la datele tale. Acest truc pe care nu mulți îl știu este eficient în stoparea atacurilor ”zero-click”.

Atacurile ”zero-click”, așa cum le spune și numele, sunt amenințări care apar fără ca proprietarul de telefon să facă ceva. Acestea pot descărca singure un spyware pe un dispozitiv fără ca proprietarul să dea click sau să instaleze o aplicație suspectă.

ADVERTISEMENT

Atacurile ”zero-click” ușurează munca hackerilor. În acest fel, lor le va fi permisă spionarea telefonului de la distanță. Așa cum era de așteptat, de cele mai multe ori, astfel de spionări duc la fraude bancare.

Ce trebuie să faci pentru a-ți proteja telefonul și datele importante stocate pe el

Pentru că spionează totul, hackerii intră în posesia datelor de autentificare ale victimei. În Statele Unite ale Amercii, acest fenomen a luat amploare, așa că autoritățile trag un semnal de alarmă. Însă, spun că există o metodă sigură prin care telefonul este în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT

Oprirea telefonul va împiedica spionarea. Aceasta va permite dispozitivului să șteargă datele de fundal stocate, inclusiv browserul de internet. De asemenea, Agenția Națională de Securitate garantează că oprirea telefonului deconectează automat utilizatorii din aplicațiile bancare și chiar de pe conturile social media.

Specialiștii în securitate cibernetică îi sfătuiesc pe utilizatorii de iPhone să își ia măsuri de siguranță. Hackerii profită de vulnerabilitatea software-ului care poate fi dobândită din cauza unei erori iOS sau din cauza unei rețele Wi-Fi suspectă.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita astfel de neplăceri, este esențial ca telefonul să fie mereu actualizat. De asemenea, trebuie evitate rețelele publice de Wi-Fi, mai ales atunci când se accesează aplicații de banking sau conturi social medial.

Hackerii cibernetici mai au un obicei care îi poate induce pe mulți în eroare. În unele locuri publice, configurează hotsporturi false, similare la nume cu rețelele oficiale. De obicei, locurile lor preferate sunt în aeroporturi sau în cafenele.

ADVERTISEMENT