News

Alertă în Râșnov. Un virus necunoscut a îmbolnăvit zeci de persoane

Un virus misterios se pare că a îmbolnăvit zeci de persoane în Râșnov.
23.07.2021 | 23:17
Alerta in Rasnov Un virus necunoscut a imbolnavit zeci de persoane
Alertă în Râșnov. Un virus necunoscut a îmbolnăvit sute de persoane. Sursă foto: sacalatorim.ro
ADVERTISEMENT

Zeci de localnici din Râșnov s-au îmbolnăvit în ultima perioadă. Medicii au spus clar că nu este vorba despre COVID-19, iar DSP caută încă sursa îmbolnăvirilor. Ar putea fi vorba despre un virus.

Deocamdată se așteaptă rezultatele analizelor făcute la apa potabilă, iar locuitorilor li s-a recomandat să spele foarte bine fructele și legumele. dar să nu uite nici de regulile de igienă personală.

ADVERTISEMENT

Alertă în Râșnov. Un virus necunoscut a îmbolnăvit zeci de persoane

În ultimele zile tot mai mulți localnici acuză frisoane, stări de greață, dureri abdominale și diaree. Deocamdată nu se știe exact despre ce virus este vorba. Direcția de Sănătate Publică a orașului Brașov așteaptă analizele pentru două probe de apă potabilă.

“Nici una dintre persoane nu a fost internată. Pacienții acuzau dureri abdominale, vărsături, frisoane și uneori diaree. În principal, aceste probleme au apărut la copii.

ADVERTISEMENT

Pacienților li s-a prescris tratament, iar problemele au durat una – două zile. Încă nu a fost stabilită cauza.

Noi am emis o alertă epidemiologică și am solicitat spitalelor să ia probe biologice de la pacienți. Exista și suspiciunea unui virus”, a spus directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, dr. Andrea Neculau.

ADVERTISEMENT

Deocamdată în județul Brașov nu a mai fost semnalată această problemă în nicio localitate. Oamenii cred că apa de la robinet ar putea fi contaminată. Specialiștii așteaptă însă rezultatele testelor care vor fi gata în 72 de ore.

Ce trebuie să facă localnicii

Operatorul de apă din Râșnov a publicat un comunicat prin care anunță că apa nu este infestată.

ADVERTISEMENT

“Cel puțin asta arată ultimele analize ale specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Brașov. Periodic, din apa care ajunge la consumatorii finali se prelevează probe și sunt analizate la laboratorul de specialitate al DSP.

Ultimele probe prelevate, în data de 5 iulie 2021, arată că nu există riscuri de infectare și că apa nu este contaminată. Acestea au fost prelevate din două locații de pe raza orașului Râșnov, izvoarele din Colții Cheii și de la un consumator final pe strada Vânători”, a anunțat reprezentanții Goscom.

Localnicii sunt sfătuiți să spele foarte bine fructele și legumele înainte de a le consuma. De asemenea trebuie să respecte cu strictețe și regulile de igienă personală.

ADVERTISEMENT