ADVERTISEMENT
News

Alertă în România. Un pacient a fost infectat cu o tulpină nouă de Covid, neidentificată până acum

Autor: Flaviu Popa | 11.02.2021 | 09:16
Alertă în România. Un pacient a fost infectat cu o tulpină nouă de Covid, neidentificată până acum
Cum a ajuns, de fapt, Covid-19 la om. OMS crede că a găsit originea virusului Sursa foto: Pixabay

Un pacient din Dorohoi a fost infectat cu o mutație nouă a SARS-CoV-2, diferită față de alte variante ale virusului, cunoscute până acum.

ADVERTISEMENT

Deși seamănă cu mutația britanică, specialiștii anunță că noua tulpină a Covid-19 nu a mai fost văzută până acum, fiind vorba de o nouă mutație.

Reprezentanții DSP au transmis că pacientul a prezentat o formă ușoară a bolii și a fost supravegheat la domiciliu.

ADVERTISEMENT

O nouă tulpină de Covid a fost identificată în România

Alți patru pacienți din Botoșani au fost confirmați cu tulpina britanică a noului coronavirus, după o serie de analize efectuate de de Laboratorul de Metagenomică și Biologie Moleculară, din cadrul Universității Ștefan cel Mare din Suceava.

Reprezentanții DSP au anunțat că patru dintre pacienți sunt infectați cu tulpina britanică, în timp ce un alt român este infectat cu o tulpină nouă, ale cărei origini sunt necunoscute.

ADVERTISEMENT

Uniunea Europeană solicită să raportăm inclusiv aceste modificări, chiar dacă nu sunt incluse toate modificările prezente în tulpina britanică”, a declarat Mihai Damian, prorector Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, conform Antena 3.

După cum știm, de la începutul pandemiei, a suportat mai multe mutații. Posibil și la noi în țară să fie mai multe mutații ale virusului și cei de la Universitatea din Suceava să ne aducă mai multe detalii.

ADVERTISEMENT

Pe aspectul PCR prezintă același grafic de amplificare ca și tulpina britanică, cu aspectul contagiozitate foarte mare”, a transmis și Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani.

Toate persoanele infectate au peste 50 de ani, trei dintre ele fiind din localitatea Havârna, o persoană din comuna Sulița și o persoană din Dorohoi.

ADVERTISEMENT

Pacienții au prezentat o formă ușoară a bolii, au fost în izolare la domiciliu, chiar au trecut de cele 14 zile de la debutul bolii, niciunul nu a fost internat, nu au prezentat forme medii sau severe, doar i-am monitorizat și vom monitoriza în continuare situația în aceste trei localități și dacă va fi necesar vom mai trimite și alte probe la Suceava”, a completat Monica Adăscăliței.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!