News

Alertă în sectorul 6: un bărbat amenință că se aruncă de la geam. Omul e surdo-mut iar soția lui a fugit de acasă după ce a pierdut economiile familiei

Situație cu totul neobișnuită pentru salvatorii din București. Un bărbat amenință că se aruncă în gol dar ține ostatică o altă persoană, cu un cuțit.
04.12.2022 | 17:30
Alerta in sectorul 6 un barbat ameninta ca se arunca de la geam Omul e surdomut iar sotia lui a fugit de acasa dupa ce a pierdut economiile familiei
Un bărbat din sectorul 6 amenință că se aruncă de la geam / captură: Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

Incidentul s-a produs duminică, într-un bloc din sectorul 6. Un bărbat care are deficiențe de auz și vorbire a creat panică printre vecini, când a anunțat că se va sinucide.

Soția bărbatului, păcălită cu 20.000 de euro

Negociatorii veniți la fața locului au avut probleme mari în a reuși să se înțeleagă cu respectiva persoană. Pentru că acesta este surdo-mut, a fost nevoie ca la fața locului să fie adus un interpret mimico-gestual.

ADVERTISEMENT

Așa s-a aflat că în apartament mai este un bărbat, pe care cel care susține că vrea să-și ia zilele îl amenință cu un cuțit.

Se pare că bărbatul de pe pervazul apartamentului a ajuns într-o stare de extremă agitatație după ce soția lui a fugit de acasă, în urmă cu câteva zile. Potrivit Antena 3, femeia ar fi fost păcălită cu 20.000 de euro prin metoda ”soldatul american”.

ADVERTISEMENT

Cum sunt escrocate româncele prin metoda ”soldatul american”

La ora publicării acestui articol, bărbatul era cățărat pe geam iar salvatorii încercau să-l convingă să renunțe la gestul său necugetat.

Metoda ”soldatul american” sau ”generalul american” este un model de escrocherie online care a făcut zeci de victime în rândul femeilor din România.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori, victimele sunt căsătorite, trecute de prima tinerețe, și ajung să se îndrăgostească de un profil de socializare cu fotografia unui bărbat în haine militare.

Victimele ajung să fugă se acasă sau își pierd familia

Omul se recomandă ofițer al forțelor armate americane aflat în misiune într-o zonă îndepărtată a lumii, cum ar fi Indonezia.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, escrocii le solicită victimelor ajutorul în preluarea unor documente importante sau a unor colete în care se află sute de mii de dolari, pentru care însă trebuie să achite câteva taxe în valoare de câteva mii de euro.

După ce sumele respective ajung în contul indicat, ”americanul” se face nevăzut, iar victimele ajung la poliție. Există și cazuri dramatice în care, din cauza unor astfel de evenimente, femeile rămân fără familii după ce sunt părăsite de partenerii de viață sau de copii.

ADVERTISEMENT