News

Alertă în sediul Comisiei Europene. Plic cu pulbere albă găsit la etajul unde este biroul Ursulei von der Leyen

Serviciile speciale de protecție au intervenit vineri la sediul Comisiei Europene după ce un plic care conținea o pulbere albă suspectă a fost găsit în incintă.
30.09.2022 | 19:59
Alerta in sediul Comisiei Europene Plic cu pulbere alba gasit la etajul unde este biroul Ursulei von der Leyen
Plic cu pulbere albă găsit în apropierea biroului Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un purtător de cuvânt al pompierilor din Bruxelles, Walter Derieuw, a declarat pentru The Associated Press că doar o persoană a intrat în contact cu substanța. Plicul a fost trimis la un laborator militar pentru analiză.

Alertă în birourile Comisiei Europene

Persoana a cărei identitate a fost protejată nu a prezentat niciun simptom și a fost autorizată să se întoarcă acasă după ce a făcut un duș la sediul Comisiei Europene.

ADVERTISEMENT

Reprezentanțiu poliției din Bruxelles au confirmat o intervenție la clădirea de birouri Berlaymont după ce a fost găsit “un pachet suspect“, dar au refuzat să ofere detalii când au fost contactați de AP.

Plicul a fost găsit la etajul 13 al clădirii, adică unde se află și biroul președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Purtătorul de cuvânt principal al Comisiei Europene, Eric Mamer, a declarat că din cauza acestui incident a fost nevoie de evacuarea întregului etaj:

ADVERTISEMENT

Din câte știu, toată lumea este bine“, a declarat Mamer, conform apnews.com. Incidentul a venit chiar în ziua în care Vladimir Putin a anunțat anexarea celor patru regiuni din Ucraina, Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

Vladimir Putin a primit răspunsurile aliaților

Nu recunoaștem și nu vom recunoaște niciodată “referendumurile” ilegale pe care Rusia le-a pus la cale ca pretext pentru această nouă încălcare a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, nici rezultatele lor falsificate și ilegale.

ADVERTISEMENT

Nu vom recunoaște niciodată această anexare ilegală. Aceste decizii sunt nule și neavenite și nu pot produce niciun fel de efect juridic. Crimeea, Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk sunt Ucraina.

Facem apel la toate statele și organizațiile internaționale să respingă fără echivoc această anexare ilegală”, se arată în comunicatul remis pe consilium.europa.eu.

ADVERTISEMENT

În acest context, și președintele SUA, Joe Biden, a precizat recent că administrația de la Washington nu va recunoaște niciodată rezultatele referendumurilor din Ucraina. Un mesaj similiar a fost lansat vineri și de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a subliniat că ”vor exista consecințe grave pentru Rusia dacă va folosi armele nucleare”.

 

 

 

ADVERTISEMENT