News

Alertă în Sinaia. A fost emis de urgență avertisment Ro-Alert

Un urs a fost văzut în zona centrală a stațiunii Sinaia, de pe Vala Prahovei. Turiștii și localnicii au fost avertizați de pericol printr-un mesaj Ro-Alert.
26.05.2024 | 21:43
Alerta in Sinaia A fost emis de urgenta avertisment RoAlert
A fost emis de urgență avertisment Ro-Alert Sursa foto: Pixabay? Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Animalul sălbatic a fost văzut, sâmbătă seară, plimbându-se în zona Parcului Central, de către mai muți oameni care au sunat imediat la 112.

A fost emis un avertisment Ro-Alert

La fața locului au ajuns, la scrut timp după apel, mai multe echipaje de polițiști și jandarmi care au asigurat zona.

ADVERTISEMENT

Între timp, turiștii și localnicii au fost avertizați de autorități de prezența animalului sălbatic printr-un mesaj Ro-Alert.

 „A fost semnalată prezența unui urs în Sinaia, zona Parcului Central. S-a transmis mesaj Ro-Alert pentru avertizarea populaţiei.

ADVERTISEMENT

A fost alocat un echipaj SMURD din cadrul Det. Sinaia pentru asigurarea zonei”, a anunțat ISU Prahova sâmbătă, în jurul orei 22.00.

În ultima săptămână, autoritățile din Sinaia, cea mai căutată stațiune de pe Valea Prahovei, au fost nevoite să emită două mesaje Ro-Alert prin care localnicii și turiștii au fost avertizați de prezența animalelor sălbatice în zonele locuite de oameni.

ADVERTISEMENT

Pe lângă alerta de sâmbătă, ISU Prahova a emis, marți, un avertisment RO-Alert prin care a înștiințat populația din zonă de apariţia unui urs în cartierul Furnica din staţiune.

Oamenii care locuiesc în localitățile din Valea Prahovei sunt terifiați de animalele sălbatice despre care spun că apar tot mai des în curțile lor.

ADVERTISEMENT

“A fost la mine acasă! A fost de două ori, a fost şi azi dimineaţă (…) De vină sunt oamenii care i-au hrănit! Şi s-au învăţat aşa!”, spun localnicii, potrivit Observatornews.ro.

Incidentul de sâmbătă, din Sinaia, vine la numai câteva ore, după ce un copil de opt ani a fost rănit, vineri, de un urs pe care îl hrănea din mașina în care se afla cu părinții săi.

”În timp ce se afla pe raza localității Albești, un minor de 8 ani a fost atacat de un urs, în momentul în care a încercat să îl hrănească, din interiorul autoturismului

Minorul a suferit răni superficiale la nivelul unui membru superior, fiindu-i acordate îngrijiri medicale la fața locului”, au anunțat polițiștii argeșeni.

 

ADVERTISEMENT