ADVERTISEMENT
Sporturi

Alertă în sportul românesc! Chinezii și sud-coreenii prezenți la Cupa Mondială de scrimă, pozitivi la coronavirus! Prima reacție a Anei Maria Popescu, participantă la Budapesta. EXCLUSIV

Autori: Cristi Coste, Francisc Oprea | 20.03.2020 | 21:31
Alertă în sportul românesc! Chinezii și sud-coreenii prezenți la Cupa Mondială de scrimă, pozitivi la coronavirus! Prima reacție a Anei Maria Popescu, participantă la Budapesta. EXCLUSIV
Ana Maria Popescu a fost prezentă la Cupa Mondială de scrimă din Ungaria

Federația Română de Scrimă a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că mulți sportivi din China și Coreea de Sud, care au participat la Cupa Mondială disputată între 6 și 8 martie la Budapesta, au fost depistați cu coronavirus. România a avut 24 reprezentați la evenimentul din Ungaria, 18 sportivi și șase antrenori.

ADVERTISEMENT

Alertă în sportul românesc

Între 6 și 8 martie, la Budapesta, a avut loc Cupa Mondială de scrimă și, în ciuda situației critice cauzate de pandemia de coronavirus, mai mulți sportivi din China și Coreea de Sud au participat la competiție.

La mai bine de două săptămâni de la evenimentul din Ungaria, Federația Internațională de Scrimă a transmis că mai mulți sportivi din cele două state asiatice, testați la revenirea în țările natale, au fost depistați pozitiv cu coronavirus, fără ca identitatea acestora să fie dezvăluită.

ADVERTISEMENT

România, conform comunicatului emis de FR Scrimă, a avut 24 de reprezentanți la Cupa Mondială, opt spadasine, 10 spadasini și șase antrenori.

Federația Română a anunțat că sportivii prezenți la eveniment au fost notificați de urgență și vor respecta recomandările, urmând să intre în izolare și să facă testul pentru coronavirus.

ADVERTISEMENT
  • 24 de români au participat la Cupa Mondială din Ungaria

Ana Maria Popescu, prima reacție pentru FANATIK

Ana-Maria Popescu a oferit o primă reacție, în exclusivitate pentru FANATIK, anunțând că se simte bine.

ADVERTISEMENT

Sunt bine, am fost informată de cei de la Federație, dar nu vreau să comentez mai mult pe subiect. Sper să mă înțelegeți. Multă sănătate la toată lumea!”, a transmis Ana Maria Popescu pentru FANATIK.

La câteva minute după ce a vorbit cu site-ul nostru, Ana-Maria Popescu a avut o reacție pe contul personal de socializare, informația nouă fiind că nu a apucat încă să facă testul pentru coronavirus.

ADVERTISEMENT
Ana-Maria Popescu a fost prezentă la Cupa Mondială de la Budapesta, în perioada 6-8 martie 2020

Conform comunicatului emis de FRS, forul internațional a transmis sportivilor prezenți la Cupa Mondială de la Budapesta următoarele recomandări:

  • Să intre de urgență în autoizolare la domiciliu
  • Să se testeze împotriva virusului COVID -19
  • Să acorde atenție simptomelor în familiile lor, prietenilor și persoanelor din anturaj, în special a celor în vârstă care au și alte probleme de sănătate
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!