News

Alertă în SUA, după ce teroriștii au pătruns în rețeaua de comunicare a piloților: „Vom intra cu avionul în Capitoliu”

06.01.2021 | 18:28
Alerta in SUA dupa ce teroristii au patruns in reteaua de comunicare a pilotilor Vom intra cu avionul in Capitoliu
ADVERTISEMENT

Controlorii de trafic aerian din New York au primit miercuri, 6 ianuarie, un mesaj de amenințare din partea unei grupări teroriste.

Concret, americanii au fost avertizați că un avion va intra în Capitoliul american în ziua în care Congresul SUA validează votul de la alegerile prezidențiale.

ADVERTISEMENT

Conform CBS, teroriștii au transmis că „vor intra cu avionul în Capitoliu miercuri, pentru a-l răzbuna pe Soleimani”, generalul iranian ucis de o dronă americană din ordinul lui Donald Trump.

Iranienii jură răzbunare pentru uciderea lui Soleimani

Mesajul care promite să-l răzbune pe Qasseem Soleimani, asasinat de drona americană, a intrat în vizorul FBI, care a refuzat să comenteze incidentul. Cu toate acestea mesajul trebuie luat în serios, la fel ca toate „amenințările cu violența sau pericolele la adresa siguranței publice”.

ADVERTISEMENT

Guvernul american nu crede că un astfel de atac terorist ar fi posibil, însă o anchetă a fost declanșată în condițiile în care autorii au reușit să intre pe frecvența radio prin care piloții comunică cu controlorii de trafic aerian, o breșă de securitate serioasă în acest caz.

Capitoliul Statelor Unite ale Americii, conform originalului din engleză, [The] United States Capitol, este o clădire care servește ca sediu al guvernului pentru Congresul Statelor Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT
Capitoliul din SUA
Capitoliul din SUA

Un an de la asasinarea lui Qassem Soleimani

În 3 ianuarie 2021 s-a împlinit un an de la asasinarea generalului Qaseem Soleimani, șef al Gărzilor Revoluționare iraniene.

Donald Trump l-a numit atunci pe Soleimani „teorirst”, astfel că iranienii au replicat cu rachete asupra unor baze militare americane din Irak, iar ca victime colaterale a căzut un avion din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Mii de oameni au ieșit în stradă în Irak pentru a-l comemora pe Soleimani și au scandat împotriva „marelui Satan”, „nu Americii!, „răzbunare”.

SUA și Iranul au fost la un pas de război în momentul asasinării lui Soleimani. Mai mult, iranienii au pus un preț pe capul lui Donald Trump și au promis că vor răzbuna asasinarea lui Soleimani în viitor.

Vom răspunde fiecărei acţiuni ale duşmanilor Iranului cu o lovitură puternică, aşa cum am dovedit de multe ori. Azi spunem acelaşi lucru, din nou. Şi aceasta înseamnă că nu-i vom lăsa pe duşmani să facă ce vor”, a declarat și generalul Hossein Salami, comandantul Gărzilor Revoluţiei.

ADVERTISEMENT
Tags: