News

Alertă în Târgovişte. Leul care umblă liber pe străzi n-a fost găsit. Jandarmeria a oprit căutările. Update

Reprezentanții ISU Dâmbovița au transmis joi, prin mesaj Ro-Alert, că un leu umblă liber în cartierul Priseasca. Cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasările.
13.05.2022 | 13:43
Alerta in Targoviste Leul care umbla liber pe strazi na fost gasit Jandarmeria a oprit cautarile Update
Poliția a pregătit tranchilizante pentru prinderea leului. Foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT
13-05-2022
10:43

Nu s-a stabilit dacă a fost vorba despre un leu

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Dâmbovița, Ciprian Vătăjelu, a dezvăluit vineri dimineața, la Antena, care sunt concluziile în urma căutărilor de joi: ”Avem o echipă de jandarmi în cazul în care mai este semnalată apariția unui astfel de animal. Din căutările de ieri nu a reieșit dacă este vorba despre un leu sau alt animal.”

Joi seara, jandarmii au transmis că acţiunile de căutare a leului în Târgovişte au fost sistate. Ei au precizat că zona în care a fost semnalată prezenţa animalului va fi în continuare monitorizată.

Acţiunile de căutare au fost sistate în jurul orei 17:20, după aproximativ 6 ore, fără identificarea vreunui animal sălbatic. În continuare, zona unde a fost semnalată prezenţa leului este monitorizată de echipe mixte, jandarmi şi poliţişti, pentru a se putea interveni prompt în situaţia posibilei apariţii a acestuia”, au transmis reprezentanții IJJ Dâmboviţa.

Acţiunile de căutare au fost concentrate în zona cu vegetaţie de pe câmpul din vecinătatea şoselei de centură a municipiului Târgovişte. Acolo a fost semnalată ultima dată prezenţa animalului sălbatic.

12-05-2022
14:03

Leu sau leoaică? Animalul e căutat și cu drona

Conform presei locale, se pare că misiunea de găsire a leului este îngreunată de martorii care oferă autorităților informații contradictorii. În plus, localnicii se amuză copios deși autoritățile au transmis un alt mesaj prin sistemul RO-Alert.

Jurnaliștii de la Gazeta Dâmboviței au dezvăluit că pentru găsirea animalului au fost aduși câini special antrenați. Totodată, căutarea acestuia se face cu o dronă.

La această situație e s-a ajuns după ce leul ar fi fost văzut în zona Romlux. Primul mesaj RO-ALERT a fost dat la ora 10:52 şi avertiza cu privire la prezenţa leului în cartierul Priseaca. Al doilea mesaj a fost dat la 11:34.

De asemenea, au apărut lămuriri și despre informațiile care indicau că leul ar fi scăpat de la o bază de agrement din zonă. „DSV Dâmboviţa nu are cunoştinţă despre existenţa şi creşterea unor animale sălbatice în gospodăriile populaţiei, dar au fost lei aici în zonă. Câţi, câte exemplare aveau?

Menajeria respectivă nu mai funcţionează de câţiva ani de zile, are ordonanţă de interzicere a activităţii şi nu mai ştim ce a fost în decursul timpului. Dacă ar deţine un leu ar fi ilegal”, a spus dr. Liviu Cobianu, şeful serviciului DSV Damboviţa. 

Dacă animalul va fi găsit, va fi tranchilizat şi dus într-un adăpost special. Conform declarațiilor unui bărbat care susține că s-a întâlnit cu animalul într-o zonă virană, ar fi vorba despre o leoaică, nu despre un leu.

Conform Antena 3, martorul a declarat că a văzut animalul de la 30 de metri. Lipsa coamei l-a făcut să ajungă la concluzia că a văzut o leoaică.

12-05-2022
09:15

Leul ar fi scăpat de la o bază de agrement

Leul care a generat panica printre târgovișteni ar fi scăpat de la o bază de agrement care aparține unui bărbat a cărui identitate nu a fost dezvăluită pentru moment. Informațiile aparțin jurnaliștilor de la Antena 3.

12-05-2022
09:07

Leul nu a scăpat de la grădina zoologică

Grădina zoologică de la Târgoviște are securitate maximă în ceea ce privește întreținerea carnivorelor și animalele de talie mare. Leul nu a scăpat de la noi, lucru confirmat și de Poliție.

Poliția face acum procesul verbal. Au fost la fața locului, au constatat. Animalele sunt la locul lor. Și tigrii sunt la locul lor. (n.r. – a fost întrebată dacă știe cine ar putea crește lei în Târgoviște sau împrejurimi) Nu știu ce să vă spun.

E greu de făcut supoziții sau să spun ceva la adresa cuiva. Iubitori de animale exotice sunt mulți…  Probabil că o persoană care a văzut ceva a făcut sesizarea. Trebuie să stăm liniștiți. Probabil că Poliția o să-și facă datoria.

Ei au tranchilizante și au împânzit toată zona. Chiar dacă e o chestiune reală, probabil că va fi rezolvată. E mai bine ca cetățenii să fie prevăzători până se află ceva cu certitudine”, a declarat pentru FANATIK directoarea Grădinii Zoologice Târgoviște, Florina Pârvescu.

 

A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în mun. Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia peco Helene! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta”, au transmis reprezentanții ISU Dâmbovița.

Reprezentanții Jandarmeriei au luat legătura cu reprezentanții grădinii zoologice din oraș și au aflat că niciun leu nu lipsește din cușcă.  Grădina Zoologică Târgoviște este situată pe latura de nord a celui mai mare parc din municipiu. Pe lângă lei, aici trăiesc și câțiva tigri.

ADVERTISEMENT
foto: facebook.com/ZooTgv

 

 

Tags: