News
notix pixel id

INTERPOL: Risc sporit al ameninţării teroriste

Potrivit AFP, 88 de miniştri şi peste 1.000 de delegaţi reprezentând 166 de ţări membre asistă la această reuniune a poliţiilor mondiale, care urmează să desemneze un nou secretar general...
04.11.2014 | 09:47
INTERPOL: Risc sporit al ameninţării teroriste
ADVERTISEMENT

Potrivit AFP, 88 de miniştri şi peste 1.000 de delegaţi reprezentând 166 de ţări membre asistă la această reuniune a poliţiilor mondiale, care urmează să desemneze un nou secretar general al organizaţiei în locul lui Ronald Noble, aflat la finalul celui de-al treilea mandat.

În cursul scurtei ceremonii a deschiderii lucrărilor luni seara, preşedinta Interpol a reamintit faptul că delegaţii celebrează “centenarul cooperării poliţieneşti internaţionale”.

“Bandele criminale s-au structurat în multinaţionale ale crimei, iar flexibilizarea controalelor la frontiere a facilitat deplasările lor. Ameninţarea teroristă nu a fost niciodată atât de puternică, în timp ce criminalitatea informatică se propagă în tot spaţiul virtual”, a spus Ballestrazzi.

ADVERTISEMENT

Terorism, ucigaşi în serie, tablouri furate: de un secol, poliţiile din lumea întreagă colaborează pentru a hăitui criminalitatea prin intermediul Interpol, care a apărut oficial în 1923, dar a cărei idee s-a născut în urmă cu 100 de ani, la Monaco. Acolo, în aprilie 1914, s-a ţinut primul congres internaţional al poliţiei judiciare.

Atunci, poliţişti şi magistraţi din 24 de ţări s-au reunit pentru a găsi mijloacele de a coopera în rezolvarea cazurilor de criminalitate, dezbătînd în special crearea unui fişier central al antecedentelor judiciare.

ADVERTISEMENT

Organizaţia deţine în prezent o bază de date cu 155.000 de înregistrări ale unor răufăcători internaţionali cunoscuţi serviciilor de poliţie, persoane dispărute şi cadavre, între altele. Fişierul său de paşapoarte pierdute sau furate, actualizat după 11 septembrie 2001, conţine 40 de milioane de intrări.

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi!

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri