News

Alertă într-un cămin de bătrâni din Prahova! Au fost confirmate alte 52 de infectări cu noul coronavirus

26.06.2020 | 08:44
Alerta intrun camin de batrani din Prahova Au fost confirmate alte 52 de infectari cu noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Noul coronavirus continuă să facă victime pe bandă rulantă în țara noastră, mai ales în rândul persoanelor vârstnice, categoria cea mai expusă riscului de a contracta boala care în doar câteva luni a îngenuncheat întreaga lume. După ce în cursul zilei de joi a fost raportată cea mai mare creștere a numărului de cazuri din ultimele două luni, spre seară am avut parte de noi vești îngrijorătoare.

La căminul de bătrâni din comuna prahoveană Izvoarele, una dintre unitățile puternic afectate de răspândirea agentului patogen, au fost confirmate alte 52 de infectări. Bilanțul total ajunge astfel la 71, potrivit informațiilor transmise de Prefectură.

ADVERTISEMENT

Din fericire, starea de sănătate a celor 50 de beneficiari testați pozitiv cu noul virus este una generală bună, niciunul dintre aceștia neavând simptome specifice bolii. Cât despre personalului centrului de îngrijire, cazurilor confirmate anterior li s-au adăugat alte două, astfel că totalul lor a ajuns la 21.

Situație îngrijorătoare într-un cămin de bătrâni din Prahova. Bilanțul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a ajuns la 71

Pe data de 23 iunie au existat câteva suspiciuni în rândul beneficiarilor, iar conducerea unităţii respective a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Prahova care a decis testarea imediată atât a întregului personal (34 de angajaţi), cât şi persoanelor internate aici (68 de beneficiari).

ADVERTISEMENT

Primele rezultate sosite au fost cele ale personalului angajat aici. Astfel, dintre cele 34 de probe prelevate cadrelor care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor, 19 au fost pozitive, 13 negative, iar două sunt încă în lucru. Tot în lucru sunt şi cele 68 de probe prelevate de la beneficiari“, se arată în comunicatul transmis de Prefectura Prahova.

De asemenea, instituția precizează că toate cadrele depistate pozitiv au fost internate, în vreme ce DSP a dispus ca personalul care a fost testat și are rezultate negative să rămâne în izolare la locul de muncă. Astfel, vor putea asigura continuitatea serviciilor, cu respectarea unor măsuri de protecție suplimentare, mai precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Facem precizarea că, la sfârşitul lunii aprilie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la propunerea DSP, a decis testarea tuturor angajaţilor din centrele de îngrijire a persoanelor adulte din judeţ.

Au fost realizate două rânduri de teste, inclusiv la această unitate medico-socială. Ultimele rezultate de aici au sosit pe 6 iunie şi au fost negative. Decizia a fost luată tocmai pentru a fi preîntâmpinate astfel de situaţii”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, avertisment dur după creșterile alarmante ale numărului de îmbolnăviri

Ar trebui să analizăm tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni. 3-5% dintre probe au fost pozitive. Azi (n.r. joi, 25 iunie), procentul este de 4% dintr-un număr ceva mai mare, de peste 12 mii de teste.

Nu sunt așa de optimist, că numărul de cazuri va scădea după relaxare. Cred că o contribuție la creșterea numărului de cazuri o constituie comportamentul fiecăruia dintre noi care condiționează evoluția la nivel național.

Ar trebui ca în al 12-lea ceas să ne trezim și să ii îndemnăm și pe alții să respecte regulile stricte, să evităm aglomerația, să purtăm masca, să ne spălăm pe mâini. Cred că e momentul să înțelegem că nu ar trebui să ne impună nimeni nimic și să facem asta din proprie inițiativă.

Pericolul nu a trecut, dar vrem să credem că na-am antrenat pentru a limita transmiterea acestei boli în sezonul cald. Efectul măsurilor de relaxare este defavorabil dacă le tratăm într-un mod mai puțin responsabil. Prevenirea bolii se face prin trei lucruri simple. Dacă acestea sunt respectate, cred că putem asista la o stabilizare a numărului de cazuri noi”, a declarat Alexandru Rafila, imediat după ce autoritățile au raportat cele mai mari creșteri ale cazurilor de îmbolnăvire din ultimele două luni.

ADVERTISEMENT