News

Alertă într-un penitenciar pentru femei din Moscova! 850 de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu

27.07.2020 | 21:29
Alerta intrun penitenciar pentru femei din Moscova 850 de persoane au fost evacuate in urma unui incendiu
ADVERTISEMENT

850 de persoane au fost evacuate ca urmare a unui incendiu izbucnit în cursul zilei de luni, 27 iulie, într-un penitenciar de femei din sud-estul Moscovei. În imaginile difuzate de postul privat de televiziune  Ren-TV se poate observa o coloană de fum deasupra clădirii fără ferestre care aparţine „Centrului de detenţie provizorie nr. 6”.

Potrivit unui purtător de cuvânt al administraţiei penitenciare din Rusia, toate deţinutele au fost transferate într-un alt corp al centrului de detenție. Pentru moment, nu au fost furnizate informații cu privire la eventualele victime ale nefericitului incident.

ADVERTISEMENT

Surse oficiale din cadrul Ministerului Situaţiilor de Urgenţă relatează că focul a izbucnit la parter, în jurul orei 16:20, într-un loc în care se făcea pâine. Împrejurările exacte vor fi stabilite, însă, în urma anchetei demarate de autorități.

Incendiu într-un penitenciar de femei din Rusia. Nu au fost raportate victime

În jurul orei 16:20, s-a produs un incendiu la Centrul de detenție provizorie nr. 6 din Moscova. 850 de persoane au fost evacuate, a anunțat administrația penitenciară din Rusia într-un scurt comunicat de presă, fără să precizeze dacă există eventuale victime.

ADVERTISEMENT

Incendiile sunt la ordinea zilei în Rusia, din cauza infrastructurilor învechite, care datează din epoca sovietică, precum şi a nerespectării frecvente a normelor de securitate. Un alt factor care contribuie la producerea acestor tragedii este nerespectarea frecventă a normelor de securitate.

Situație dezastruoasă. 230 de incendii au avut loc în zona cu cele mai scăzute temperaturi din Rusia

În altă ordine de idei, nu mai puțin de 230 de incendii sub forma unei păsări de foc au izbucnit în Yakutia, zona cu cele mai scăzute temperaturi din Rusia, situată la doar 50 de kilometri de cercul polar arctic. Imaginile publicate pe rețelele de socializare surprind cu lux de amănunte eforturile celor peste 200 de pompieri mobilizați la fața locului, în încercarea de a stinge flăcările uriașe.

ADVERTISEMENT

O furtună cu fulgere a pornit focul. Aerul încins și uscat, combinat cu vântul, l-a făcut să capete proporții foarte rapid. Este de departe unul dintre cei mai grei, dacă nu cel mai greu an pe care l-am avut cu incendiile”, a declarat Nikita Zimov, directorul Pleistocene Park, o rezervație naturală situată în apropierea zonei afectate.

Tot din cauza incendiilor a fost declarată stare de urgență în regiunile Krasnoyarsk și Irkutsk, iar un pompier în vârstă de 42 de ani și-a pierdut viața. Autoritățile vor încerca să provoace precipitații în mod artificial.

ADVERTISEMENT

Rușii se tem că astfel de fenomene vor apărea și în luna august, când meteorologii anunță temperaturi de peste 38 de grade. De altfel, în ultimele zile mercurul din termometre a indicat valoarea de 35 grade Celsius la Verkhoyansk, unul dintre cele mai reci orașe din lume.

ADVERTISEMENT