Fotbal international

Alertă la Barcelona! Valverde a rămas doar cu Griezmann în atac! Ce se întâmplă cu tripleta Messi-Suarez-Dembele

20.08.2019 | 09:36
Alerta la Barcelona Valverde a ramas doar cu Griezmann in atac Ce se intampla cu tripleta MessiSuarezDembele

Barcelona a pierdut primul meci din noua stagiune, 0-1 împotriva lui Athletic Bilbao şi perspectivele nu sunt deloc îmbucurătoare pentru Valverde în următoarele săptămâni. Catalanii trec printr-o situaţie pe care nimeni nu şi-o imagina vreodată. Din toată formaţia de supervedete de pe Camp Nou a rămas un singur atacant valid: Antoine Griezmann

Alertă la Barcelona! Valverde a rămas doar cu Griezmann în atac! Messi, Suarez şi Dembele, accidentaţi

Francezul Ousmane Dembele va lipsi 5 săptămâni după ce a suferit o accidentare la coapsă, Luis Suarez s-a lovit la gambă şi nu se ştie cu exactitate perioada pentru care va fi indisponibil, în timp ce Leo Messi nu are încă avizul medicilor să intre pe teren.

Mai mult, catalanii au renunţat în această perioadă şi la doi dintre jucătorii de atac. Este vorba de Malcolm, care a fost cedat la Zenit St. Petersburg şi brazilianul Coutinho, care a plecat la Bayern Munchen, fiind împrumutat de bavarezi cu 8,5 milioane de euro. Bayern are şi o opţiune de cumpărare a mijlocaşului ofensiv brazilian pentru 120 de milioane de euro în sezonul viitor.

Astfel, rămâne de văzut în ce formulă va aborda Valverde meciul cu Betis Sevilla, programat duminică, de la ora 22:00. În prima etapă, Barcelona a jucat în 4-3-3 cu Griezmann, Dembele şi Suarez în atac, însă acum singurul atacant valid din lot este Antoine Griezmann.

Alertă la Barcelona! Valverde a rămas doar cu Griezmann în atac! Ce se întâmplă cu tripleta Messi-Suarez-Dembele
Alertă la Barcelona! Valverde a rămas doar cu Griezmann în atac! Ce se întâmplă cu tripleta Messi-Suarez-Dembele

Neymar, înapoi la Barcelona? Catalanii vor să îl împrumute cu opţiune de transfer obligatoriu

Dar, după meciul cu Betis, este de aşteptat ca situaţia lotului să se îmbunătăţească, fiind aşteptată revenirea lui Leo Messi pe gazon. Catalanii forţează şi readucerea lui Neymar la echipă, însă este negocierile cu PSG merg foarte greu şi rămâne de văzut dacă Barcelona îşi va permite o nouă operaţiune de sute de milioane de euro.

Ultima variantă pe care o încearcă Barca pentru transferul lui Neymar este varianta împrumutului în această vară, cu opţiune de transfer obligatoriu în stagiunea următoare. Acest artificiu nu este o noutate. PSG l-a transferat într-un mod similar pe Kylian Mbappe de la AS Monaco. Parizienii l-au împrumutat pe francez pentru un an, cu opţiune de transfer obligatoriu în anul viitor, pentru 180 de milioane de euro. Scopul acestei mişcări este respectarea fair-play-ului financiar.

  • 222 de milioane de euro este suma de transfer a lui Neymar de la Barcelona la PSG, record mondial
  • 27 de ani are Neymar