News

Alertă la bordul unui zbor Londra – București. Aeronava a aterizat de urgență la Budapesta, ce s-a întâmplat

A fost alertă la bordul unui zbor aflat pe ruta Londra - București. Aeronava a aterizat de urgență la Budapesta după un incident nedorit.
22.05.2023 | 23:08
Alerta la bordul unui zbor Londra  Bucuresti Aeronava a aterizat de urgenta la Budapesta ce sa intamplat
Un zbor Londra - București a aterizat de urgență la Budapesta. Ce s-a întâmplat la bordul avionului. Sursa foto: hepta.ro / thesun.ie / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A fost alertă la bordul unui zbor plecat de la Londra cu destinația București. Aeronava a aterizat de urgență la Budapesta, după un incident petrecut la bord cu o stewardesă.

Un zbor Londra – București a aterizat de urgență la Budapesta. Ce s-a întâmplat la bordul avionului

Un incident aviatic destul de grav, petrecut în weekend, a fost dezvăluit la începutul acestei săptămâni în presa din Marea Britanie. The Sun scrie că o însoțitoare de zbor a companiei British Airways a leșinat.

ADVERTISEMENT

În urma acestui incident, pilotul avionului s-a văzut nevoit să aterizeze la Budapesta, într-o cursă dramatică spre spital. Femeia ar fi acuzat o stare de rău în timpul zborului BA de pe Heathrow către București. Imediat, căpitanul a schimbat cursul în urma unei “urgențe medicale“.

Avionul, un Airbus A320, cu 170 de pasageri la bord, a aterizat la Budapesta. Ajunsă în Capitala statului vecin, însoțitoarea de zbor a fost transportată la un spital, escortată fiind de un alt membru al echipajului.  Din datele presei britanice aflăm că această cursă nu a mai putut continua sâmbătă seara și a avut o întârziere de peste 21 de ore.

ADVERTISEMENT

Membrii echipajului s-au temut de un atac de cord. A fost infirmată temerea

Surse din cadrul companiei British au declarat că personalul de la bord s-a temut că stewardesa a suferit un atac de cord. Acest lucru a fost ulterior infirmat, mai scrie The Sun.

”Părea foarte grav în acel moment și căpitanul nu a avut altă opțiune decât să devieze. Este o femeie destul de tânără și, în mod clar, nu se simțea foarte bine și a fost declarată o urgență medicală.

ADVERTISEMENT

Un alt membru al echipajului a mers cu ea la spital de îndată ce avionul a aterizat. Întârzierea a însemnat că limita numărului de ore de lucru a personalului a fost depășită”, a declarat o sursă din companie.

Câteva sute de pasageri care așteptau avionul la București pentru un zbor de întoarcere spre Heathrow au fost, de asemenea, întârziați. O zi întreagă au fost nevoiți să aștepte, fiind forțați să găsească și hoteluri unde să petreacă noaptea.

ADVERTISEMENT

Urgență medicală a forțat zborul BA886 să devieze și a cauzat anularea zborului BA887 de la București. Acesta trebuia să decoleze sâmbătă, la ora 21.05.  Avionul cu probleme a decolat în final la ora 18.20. A ajuns înapoi la Terminalul 3 al Aeroportului Heathrow duminică, la ora 19.40, ora Marii Britanii.

ADVERTISEMENT