ADVERTISEMENT
News

Alertă la Capitoliu! Amenințare de securitate cu două zile înainte de învestirea lui Joe Biden

Autor: Cerasela Stafie | 18.01.2021 | 18:23
Alertă la Capitoliu! Amenințare de securitate cu două zile înainte de învestirea lui Joe Biden
Alertă la Capitoliu! Amenințare de securitate cu două zile înainte de învestirea lui Joe Biden Sursa foto: NBC News

Clădirea Capitoliului din Washington DC este în lockdown din cauza unei amenințări de securitate. Alerta vine doar cu două zile înainte ca Joe Biden să fie inaugurat în funcția de președinte american.

ADVERTISEMENT

Capitolul, care găzduiește Congresul Statelor Unite ale Americii, a fost atacat de o gloată de susținători pro-Trump la data de 6 ianuarie. Protestele s-au soldat cu cinci morți și au făcut înconjurul lumii.

Reporterii de la fața locului spun că se face un anunț de urgență, iar o repetiție pentru investirea noului președinte, Joe Biden a fost suspendată. Forțele de securitate sunt în alertă, cu mii de membri ai Gărzii Naționale aflați la fața locului, scrie BBC.

Alertă la Capitoliu! Amenințare de securitate cu două zile înainte de învestirea lui Joe Biden

Martorii oculari au sesizat fum în apropierea Capitolului. De asemenea, Serviciul de pompieri din Washington DC a declarat că a răspuns la un incendiu din apropiere, care acum a fost stins.

ADVERTISEMENT

Poliția Capitoliului SUA le-a spus oamenilor din interior să rămână acolo, departe de ferestre și să nu părăsească clădirea. Se pare că amenințarea cu privire la securitate s-a petrecut în exteriorul clădirii.

„Tocmai am încercat să părăsesc Longworth după ce mi-am făcut testul Covid, doar pentru a mi se spune că clădirea este acum blocată. Se pare că există o amenințare externă”,  a declarat un democrat pentru CNN.

„Sunt rezervoare de propan sub un pod. Sunt blocat în biroul meu”, a adăugat omul. Sursa citată mai sus precizează că frontul de vest al Capitolului și cripta de la etajul 1 au fost evacuate, iar incendiul ar fi fost stins în urmă cu puțin timp.

ADVERTISEMENT

Toate cele 50 de state americane și Districtul Columbia (DC) sunt în alertă pentru posibile viitoare proteste violente, înaintea inaugurării lui Biden, miercuri. FBI-ul a avertizat cu privire la posibile marșuri armate ale susținătorilor pro-Trump.

Washington-ul se află în stare de urgență. Acesta a fost declarată la data de 6 ianuarie și prelungită cu o zi după investirea noului președinte. Autoritățile au declarat că astfel for beneficia de resurse suplimentare pentru a-i proteja pe cetățeni. Zeci de oameni au fost arestați pentru încălcarea restricțiilor impuse în urma protestelor violente.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!