News

Alertă la Casa Albă! Donald Trump și-a întrerupt conferința de presă din cauza unor focuri de armă

11.08.2020 | 08:31
Alerta la Casa Alba Donald Trump sia intrerupt conferinta de presa din cauza unor focuri de arma
ADVERTISEMENT

Conferința de presă susținută de Donald Trump în cursul zilei de luni, 10 august, la Casa Albă a fost întreruptă brusc în momentul în care toți cei prezenți au auzit focuri de armă din exteriorul clădirii. Președintele a părăsit încăperea alături de un membru al corpului de gardă.

A revenit, însă după câteva minute și le-a explicat jurnaliștilor că în afara Casei Albe a avut loc un schimb de focuri între un suspect înarmat și serviciile secrete. Potrivit unor surse citate de BBC, ușile sălii de conferință erau încuiate în clipa în care s-a produs incidentul.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Trump a ținut să laude Serviciul Secret pentru modul în care a gestionat această „situație neprevăzută”, precizând că se simte în siguranță. În urma incidentului, persoana împușcată a fost transportată de urgență la spital.

Împușcături la Casa Albă. Conferința lui Donald Trump a fost întreruptă

A fost un schimb de focuri în faţa Casei Albe’, a declarat Trump reporterilor după ce s-a întors câteva minute mai târziu.

ADVERTISEMENT

Forţele de ordine au împuşcat pe cineva, pare a fi suspectul şi suspectul este acum în drum spre spital. Nu vă pot spune încă nimic despre starea suspectului.

Situația se află sub control. Nimeni altcineva nu a fost rănit în timpul incidentului. Aţi fost surprinşi, eu am fost de asemenea surprins.

ADVERTISEMENT

Cred că este o situație neobişnuită. Nici măcar nu m-am gândit să nu mă mai întorc (n.r. la conferința de presă)”, le-a explicat Donald Trump jurnaliștilor.

Serviciul Secret a confirmat incidentul

Un subiect de sex masculin și un ofițer Secret Service au fost transportați la un spital local”, s-a mai arătat în declarația oficială.

ADVERTISEMENT

În niciun moment în timpul acestui incident nu a fost încălcat perimetrul Casei Albe și niciun oficial nu era în pericol”, au transmis Serviciile Secrete la scurt timp după incident.

ADVERTISEMENT
Tags: