News

Alertă la Londra, Ambasada SUA a fost închisă de urgenţă. Membrii personalului au fost sfătuiţi să se îndepărteze de ferestre

Alertă de securitate la ambasada SUA din Londra. Personalul a fost instruit să stea departe de ferestre, iar în zonă patrulează poliţişti înarmaţi.
22.02.2023 | 13:24
Alerta la Londra Ambasada SUA a fost inchisa de urgenta Membrii personalului au fost sfatuiti sa se indeparteze de ferestre
Ambasada SUA la Londra a fost evacuată
ADVERTISEMENT

Ambasada americană la Londra a fost închisă de urgență, miercuri, potrivit presei britanice. Alarma a fost dată din cauza unei presupuse probleme de securitate în interiorul clădirii. Potrivit primelor informații, membrilor personalului li s-a spus să se îndepărteze de ferestre.

Oamenii au fost duşi în altă parte a clădirii

Fotografiile distribuite online de oamenii din interiorul clădirii îi arată ghemuiți pe podea și așezați cu spatele sprijiniţi de pereți, în timp ce mai mulţi ofiţeri de poliție se află la fața locului. Un martor care locuiește în apropierea ambasadei și poate vedea clădirea de la fereastra sa a declarat pentru MailOnline că polițiștii înarmați și câini de urmă patrulează în zonă.

ADVERTISEMENT

Într-un videoclip distribuit de MailOnline, pot fi văzuţi ofițeri de poliție izoland zona din Nine Elms, Londra. Imaginile de la fața locului arată cel puțin două mașini de pompieri și vehicule de poliție în zona din jurul Ambasadei Statelor Unite.

Sursa alertei se pare că ar fi un pachet suspect identificat în apropierea clădirii Ambasadei. Aro Korol se află în interiorul clădirii și a declarat pentru Mirror că serviciile de securitate evaluează situația, iar persoanele dinăuntru au fost escortate în altă parte a clădirii. Un alt martor la evenimentul în curs a spus: “Nu știm prea multe, în afară de faptul că există o situație în curs și să stăm departe de ferestre”.

ADVERTISEMENT

Incidentul vine într-un context extrem de tensionat al relaţiilor ruso-americane, nu mai departe de marţi Vladimir Putin acuzând SUA că este principalul factor destabilizator al păcii mondiale. “SUA s-a apucat de refacerea lumii, după destrămarea URSS, şi au început să refacă arhitectura relaţiilor internaţionale de după cel de al Doilea Război Mondial.

SUA urmăresc să-şi consolideze dominaţia globală după destrămarea URSS, punând la cale un şir de războaie. Este inadmisibil că SUA recroiesc lumea aşa cum vor, aşa cum reiese din propriile interese”, a acuzat preşedintele rus, în discursul său de aproape două ore.

ADVERTISEMENT

De asemenea, şeful Dumei de Stat a Rusiei a acuzat miercuri SUA de distrugerea stabilității internaționale. “Încetând să-şi mai respecte obligaţiile şi respingând propunerile ţării noastre în materie de securitate globală, Statele Unite au distrus arhitectura de securitate internaţională.

Au aruncat lumea într-o stare de conflicte şi provocări”, a scris Viaceslav Volodin, pe contul său de Telegram. În acelaşi context, Rusia acuză Statele Unite că incită Ucraina la escaladarea războiului prin aprobarea atacurilor asupra Crimeei, avertizând că Washingtonul este acum direct implicat în conflict.

ADVERTISEMENT

“Încă o dată, trebuie să evidenţiem implicarea SUA în conflictul din Ucraina. Furnizează arme în cantităţi uriaşe, furnizează informaţii, pur şi simplu participă direct la planificarea operaţiunilor militare, antrenează formaţiuni armate ucrainene. Acum, americanii cei iubitori de război au mers şi mai departe: ei incită regimul de la Kiev la o nouă escaladare, pur şi simplu pentru a transfera războiul pe teritoriul ţării noastre. Aşa, prin lovituri directe. Am avertizat şi înainte, fiind forţaţi să lansăm o operaţiune militară specială. Acum ei, oficialii americani, vorbesc deschis despre asta”, a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş...
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş întoarce...
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română