News

Alertă la Ministerul Sănătății! Al cincilea angajat depistat pozitiv cu noul coronavirus

20.08.2020 | 15:29
Alerta la Ministerul Sanatatii Al cincilea angajat depistat pozitiv cu noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății a înregistrat un nou caz de infectare cu noul coronavirus, numărul angajaților infectați urcând la 5.

Angajatul infectat cu Covid-19 prezintă simptome, astfel că medicii au decis că este nevoie de internarea sa în spital.

ADVERTISEMENT

Ministerul a precizat că noul angajat infectat lucrează într-un departament diferit față de cel unde s-au infectat ceilalți 4 angajați.

Încă un angajat al Ministerului Sănătății s-a infectat cu noul coronavirus

Specialiștii au declanșat ancheta epidemiologică pentru a înțelege dacă acest caz are legătură directă cu primele patru.

ADVERTISEMENT

Între timp, în sediul Ministerului Sănătății va fi efectuată o nouă procedură de dezinfecție / nebulizare a spațiilor de lucru, conform Hot News.

Direcția de Sănătate Publică a declarat că va demara, la rândul său, o anchetă epidemiologică respectând toate normele impuse de lege.

ADVERTISEMENT

Primii 4 angajați ai Ministerului Sănătății au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus în urmă cu 10 zile, în perioada 10 – 11 august.

Toți angajații sunt simptomatici și au fost internați în spital. Între timp, accesul vizitatorilor a fost interzis complet în sediu, până când situația o va cere.

ADVERTISEMENT

Începând de mâine, 12 august, in cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate o serie de măsuri suplimentare. Astfel, se va interzice total accesul vizitatorilor. De asemenea, instituția va funcționa în condiții speciale, în care jumătate de personal va fi prezent fizic în instituție, iar cealaltă jumătate va efectua programul de lucru în regim de telemuncă”, precizau reprezentanții ministerului în urmă cu o săptămâmă.

Nelu Tătaru a promis că va testa în masă toți angajații instituției, pentru a se asigura că nu va exista un focar de infecție tocmai în sediul ministerului pe care îl conduce.

România a urcat pe locul 39 în clasamentul infectărilor cu noul coronavirus, cu 74.963 de cazuri, dintre care 1.346 în ultimele 24 de ore. În topul infectărilor raportat la ultima zi, România este în top 10, fiind depășită doar de focarele deja cunoscute de toată lumea, precum Mexic, India, SUA, Rusia, India etc.

ADVERTISEMENT