Sport

Alertă la naționala Germaniei! Antrenament anulat din cauza unui caz de COVID în rândul jucătorilor

Jucătorii din naționala Germaniei și oficialii Federației au intrat în alertă după ce a fost semnalat un caz de COVID în cantinamentul echipei lui Hansi Flick.
09.11.2021 | 13:51
Alerta la nationala Germaniei Antrenament anulat din cauza unui caz de COVID in randul jucatorilor
ADVERTISEMENT

Selecționerul primei reprezentative a Germaniei, Hansi Flick, a fost obligat să anuleze ședința de pregătire de marți, după ce un jucător a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Nemții sunt în cantonament pentru a pregăti meciurile cu Liechtenstein și Armenia, ultimele din actuala campanie de calificare la Cupa Mondială de anul viitor.

ADVERTISEMENT

Lovitură grea pentru Hansi Flick. Un fotbalist e pozitiv cu COVID, alți 4 au intrat în izolare

Naționala Germaniei a primit o lovitură grea cu doar două zile înaintea meciului de joi, contra selecționatei statului Liechtenstein. Antrenamentul de marți a fost anulat din cauza apariției unui caz de COVID în cantonamentul trupei lui Hansi Flick.

Mai mult, reprezentanții DFB (Federația germană de Fotbal – n.r.) au confirmat că alți patru jucători au fost, de asemenea, plasați în carantină. Este vorba despre Gnabry (26 de ani), Musiala (18 ani), Kimmich 26 de ani) şi Adeyemi 19 ani), conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

”Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut brusc în toată țara. Prin urmare, vom continua să implementăm măsurile de igienă și comportament în vigoare pentru ultimele jocuri internaționale al anului, pentru ca noi să gestionăm situația actuală cât mai responsabil posibil.

Această știre care vine atât de curând înainte de ultimele două partide din preliminariile pentru Cupa Mondială este foarte grea, atât pentru antrenori, cât și pentru întregul lot de jucători, dar sănătatea și bunăstarea sunt prioritatea noastră principală.

ADVERTISEMENT

Sper că jucătorul care a fost testat pozitiv să-și revină curând și că va rămâne asimptomatic”, a declarat directorul naționalei Germaniei Oliver Bierhoff.

Meciul Germania – Liechtenstein se joacă joi

În ciuda apariției cazului de COVID-19 din lotul Germaniei, meciul cu Liechtenstein se va juca la data și la ora stabilită, joi, de la 21:45, pe Volkswagen Arena din Wolfsburg.

ADVERTISEMENT

Oficialii DFB nu au făcut public numele fotbalistului infectat cu virusul SARS-CoV-2, dar publicația Bild notează că este vorba de fundașul campioanei Bayern Munchen, Niklas Sule.

În locul său a fost convocat de urgență apărătorul echipei Bayer Leverkusen, Jonathan Tah, acesta urmând să intre în programul de pregătire imediat ce jucătorilor li se va permite acest lucru.

De asemenea, Ridle Baku (23 de ani), Maximilian Arnord (27) şi Kevin Volland (29 de ani), au fost și ei chemați de Hansi Flick în cantonamentul Germaniei pentru a-i înlocui pe jucătorii intrați în izolare.

Germania este lidera grupei J, cu 21 de puncte și este deja calificată la turneul final al Cupei Mondiale de anul viitor din Qatar. Pe locul secund este România, cu 13 puncte.

ADVERTISEMENT
Tags: