News

Alertă la Neptun. Un bărbat, salvat de la înec. Elicopterul SMURD a intervenit de urgenţă

Alertă pe plajă, la Neptun. Un bărbat a fost salvat de la înec și preluat de elicopterul SMURD
20.08.2021 | 15:29
Alerta la Neptun Un barbat salvat de la inec Elicopterul SMURD a intervenit de urgenta
ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost la un pas de moarte, după ce s-a înecat în mare. Incidentul a avut loc la Neptun.

Omul, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost observat plutind în larg, la aproximativ 150 de metri de mal. Salvamarii au plecat imedat să-l recupereze, cu mai multe skijet-uri.

ADVERTISEMENT

Alertă la Neptun. Un bărbat, salvat de la înec. Elicopterul SMURD a intervenit de urgenţă

Martorii au sunat la 112. În timp ce echipa de salvatori îl căuta în larg, omul a fost adus la mal de curenți. Salvamarii au început imediat resuscitareaa.

În scurt timp, pe plaja prezidențială de la Neptul a aterizat și elicopterul SMURD. Medicii au continuat manevrele de resuscitare pentru câteva zeci de minute.

ADVERTISEMENT
Operațiune de salvare
Operațiune de salvare pe plajă, la Neptun. Elicoperul SMURD
Sursa foto: ZiarulAmprenta

Din fericire, eforturile acestora nu au fost zadarnice. Inima omului a început să bată din nou.

După ce pulsul a fost stabilizat, bărbatul a fost preluat de elicopter și transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru investigaţii şi tratament de specialitate.

Salvamarii au avertizat că plajele din sudul litoralului sunt sub streag roșu. Este interzis scăldatul în mare, din cauza curenților puternici și a vântului.

ADVERTISEMENT

Un adolescent de 17 ani a murit înecat, la Mamaia

Din nefericire, un eveniment cu final nefericit a avut loc la începutul acestei săptămâni la mamaia. Vacanța unui tânăr d 17 s-a încheiat în mod tragic.

Băiatul era în vacanță alături de mai mulți prieteni. Mai mulți dintre ei au intrat în apă pentru a face stand-up paddle, dar a alunecat de pe placă și a căzut.

ADVERTISEMENT

Adolescentul nu știa să înoate și nici nu purta vesta de salvare. Prietenii acestuia au sesizat că nu mai iese la suprafață și au sunat la 112. Echipele de salvatori s-au deplasat cu rapiditate la fața locului. ISU Dobrogea a intervenir cu o o șenilată, o ambarcațiune, scafandri și un echipaj de prim ajutor. Un elicopter SMURD a fost trimis și el la fața locului.

Căutările au durat aproximativ 40 de minute. După a fost scos din apă, tânărul a fost resuscitat zeci de minute de medici. Din nefericire, acesta nu a răspuns manevrelor și a fost declarat decesul.

ADVERTISEMENT