News

Alertă la Palatul Victoria! Secretarul general adjunct al Guvernului are coronavirus

16.10.2020 | 12:45
Alerta la Palatul Victoria Secretarul general adjunct al Guvernului are coronavirus
ADVERTISEMENT

Costel Barbu, secretarul general adjunct al Guvernului, a anunțat printr-un mesaj publicat recent în mediul online că a fost diagnosticat cu virusul SARS-COV-2 și plasat în izolare la domiciliu încă de luni, 12 octombrie.

„Bitanu”, așa cum este poreclit controversatul om politic, precizează, totodată, că nu a intrat în contact cu colegii din Executiv. Potrivit unor surse politice citate de Digi 24, acesta s-ar fi infectat imediat după alegerile locale din 27 septembrie, când a sărbătorit alături de liberali victoria obținută în Teleorman.

ADVERTISEMENT

De altfel, rezultatul obținut în comuna Balaci a dus la un număr egal de mandate de primar între PNL și PSD în județ. Cariera politică a lui Barbu este presărată cu scandal, mai ales dacă ne gândim la răscoala îndreptată împotriva unui om de afaceri care concesionase o baltă.

Secretarul adjunct al Guvernului, diagnosticat cu virusul SARS-COV-2

Vă anunț pe această cale că începând de luni mă aflu în izolare. Am avut simptome ușoare de răceală și am solicitat efectuarea unui test pentru COVID, care a ieșit pozitiv. Starea mea de sănătate este una bună, însă voi rămâne izolat.

ADVERTISEMENT

Am luat legătura cu toate persoanele cu care m-am aflat în proximitate și am stat împreună mai mult de 15 minute, iar DSP a făcut ancheta epidemiologică. Din fericire, colegii din Guvern – în afară de persoanele de la biroul meu – nu se află în definiția de caz pentru contacți”, a scris Costel Barbu pe contul său de Facebook.

Scandal monstru pentru o baltă din comuna Suhaia

În 2009, Eduard Dinu, un om de afaceri din Suhaia, Teleorman, a concesionat o baltă de peşte de la marginea comunei şi le-a interzis localnicilor să mai arunce undiţa în apă. De aici și până la un scandal în toată regula a mai fost doar un pas, întrucât Costel Barbu i-a convocat pe săteni la primărie, le-a pus la dispoziţie maşini, tractoare, buldozere și au luat împreună cu asalt casa afaceristului.

ADVERTISEMENT

Puhoiul de oameni, aproximativ 200 de persoane s-a dezlănţuit la vederea omului de afaceri şi cu buldozerul au distrus gardul casei, au incendiat un autoturism Dacia, au răsturnat un Jeep şi au spart geamurile de la casă şi de la uşi.

Toate acestea se întâmplau în prezenţa edilului şef, care era urcat pe una dintre maşini şi flutura titlul de proprietate al bălţii“, a explicat Cocuţa Ruscu, procurorul care a instrumentat acest dosar. La evaluarea pagubelor, Eduard Dinu a observat că îi lipseau două autovehicule de tip ATV şi ustensilele pentru pescuit, semn că localinicii nu plecaseră cu mâna goală. Asta fără să mai punem la socotează bunurile distruse.

ADVERTISEMENT

În 2014, Costel Barbu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice. Suporter înfocat al echipei de fotbal din localitate, pe care a sponsorizat-o din bugetul primăriei, secretarul general adjunct al Guvernului s-a dat în spectacol în timpul unui meci, când i-a înjurat fără rușine atât pe arbitri, cât și pe observator. Pentru că nu era la prima abatere, a primit o amendă de 200 de lei și șase etape de suspendare.

ADVERTISEMENT