News

Alertă la Spitalul Călinești din Argeș. Zeci de pacienți au fost evacuați după ce un etaj s-a umplut de fum

Alertă la Spitalul Călinești din județul Argeș. Zeci de pacienți au fost evacuați după ce etajul 1 al instituției sanitare s-a umplut de fum.
04.06.2021 | 07:45
Alerta la Spitalul Calinesti din Arges Zeci de pacienti au fost evacuati dupa ce un etaj sa umplut de fum
Alertă la Spitalul Călinești din Argeș. Zeci de pacienți au fost evacuați după ce un etaj s-a umplut de fum Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Bolnavii au fost scoși din spital de către cadrele medicale, la primele ore ale dimineții, înainte de sosirea pompierilor. Patru dintre aceștia erau nedeplasabili și au fost scoși pe brațe de personalul instituției medicale.

Potrivit primelor informații, fumul ar fi fost cauzat de instalația de aer condiționat. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

ADVERTISEMENT

Alertă la Spitalul Călinești din Argeș. Zeci de pacienți au fost evacuați după ce un etaj s-a umplut de fum

32 de pacienți au fost evacuați după ce etajul 1 al spitalului s-a umplut de fum. Oamenii sunt în siguranță și au revenit în saloane după ora 07:00.

Trei subunități ale ISU Argeș și echipaje de prim-ajutor s-au deplasat la fața locului. Nu au fost înregistrate victime, nici oameni intoxicați cu fum.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților ISU, sursa fumului ar fi fost instalația de aer condiționat. Nu a existat risc de explozie.

„Sursa fumului ar fi un aparat de aer condiționat. Incendiul nu s-a manifestat cu flacără. Este posibil să se fi topit elemente combustibile de la nivelul acestuia. Până la sosirea pompierilor, medicul de gardă a evacuat de la etajul 1 aproximativ 32 de pacienți”, a declarat Ionuț Tunaru, purtătorul de cuvânt ISU Argeș.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt vicitime. Era risc de intoxicație dacă incendiul se propaga și, în funcție de evoluția acestuia, posibil să fi fost ceva grav, dar forțele de intervenție s-au deplasat repede la incendiu și nu sunt probleme,” a adăugat.

Spitalele din România, vizate de mai multe astfel de incidende în ultimul an

În ultimele 12 luni, mai multe asemenea incidente s-au petrecut în instituțiile medicale din România. Din păcate, unele dintre ale au înregistrat și victime.

ADVERTISEMENT

Două adevărate tragedii s-au petrecut la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț și la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, în decurs de doar câteva luni. Mai mulți pacienți și-au pierdut viața din cauza incendiilor.

Mai recent, în luna martie, alte două evenimente de acest fel au avut loc la spitalele din țara noastră. 71 de pacienți au fost evacuați la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic din cauza unui incendiu. Se pare că acesta ar fi izbucnit după ce un pacient ar fi fumat într-o baie, iar apoi ar fi aruncat țigara în aerisire.

Tot în urmă cu două luni, a izbucnit un incendiu în curtea Spitalului Municipal Dej. De această dată, pacienții nu au fost în pericol, nefiind evacuați,

ADVERTISEMENT
Tags: