News

Alertă la Suceava! Sunt căutaţi clienţii unei prostituate infectate cu HIV

Autorităţile din Suceava sunt în alertă după ce au aflat că o femeie infectată cu virusul HIV care a murit zilele trecute ar fi fost prostituată....
13.02.2015 | 13:38
Alerta la Suceava Sunt cautati clientii unei prostituate infectate cu HIV

Autorităţile din Suceava sunt în alertă după ce au aflat că o femeie infectată cu virusul HIV care a murit zilele trecute ar fi fost prostituată.

Femeia în vârstă de 40 de ani a murit zilele trecute pe o stradă din Suceava, iar trecătorii au fost cei care au chemat ambulanţa. Din rezultatele necropsiei, se pare că aceasta avea o sarcină extrauterină, care i-a provocat o hemoragie internă severă. Medicii care au încercat să o resusciteze au aflat că femeia era în evidenţele lor deoarece era infectată cu virusul HIV, fiind sub tratament de aproximativ doi ani. Mai mult, potrivit Obiectiv de Suceava, femeia ar fi practicat prostituţia în Rădăuţi până în urmă cu doi ani, când s-a mutat din oraş. În noua locuinţă din cartierul sucevean George Enescu aceasta ar fi continuat să aducă bărbaţi, deşi împreună cu ea locuia şi fiica sa, în vârstă de 7 ani. După ce vecinii au reclamat-o, copila a fost mutată într-un centru de plasament, unde s-a descoperit că este şi ea infectată cu virusul HIV.

Cum clauzele de confidenţialitate a pacienţilor nu le permit medicilor să alerteze poliţiştii în asemenea situaţii, anchetatorilor le este acum greu să dea de urma clienţilor femeii. Oamenii legii se tem ca aceştia să nu fi fost infectaţi şi să transmită virusul mai departe fără să ştie.

Sursă: www.libertatea.ro

Tags: