News

Alertă la Timișoara: 70 de oameni, evacuați dintr-un bloc, după o operațiune de deratizare

23.02.2021 | 23:12
Alerta la Timisoara 70 de oameni evacuati dintrun bloc dupa o operatiune de deratizare
ADVERTISEMENT

Incident grav la Timișoara. Un număr de 70 de persoane, dintre care și mulți copii, au fost evacuate marți seara dintr-un bloc, după ce un apel la 112 anunța că un miros înțepător a pătruns în toate apartamentele.

Potrivit celor de la ISU, s-a decis evacuarea locatarilor de pe întreaga scară până la finalizarea măsurătorilor de către echipajul CBRN. Au fost evacuate 70 de persoane: 58 adulţi şi 12 minori.

ADVERTISEMENT

Alertă la Timișoara: 70 de oameni, evacuați dintr-un bloc, după o operațiune de deratizare

Din primele informații, se pare că la ora 20:52, printr-un apel la 112, s-a anunțat că în scara unui bloc de pe Calea Șagului din Timișoara se simte miros înțepător care pătrunde și în apartamente.

Acest lucru ar avea ca punct de pornire o activitate de deratizare efectuată cu câteva ore înainte în spațiul unei societăți comerciale de la parterul blocului.

ADVERTISEMENT

”În urma unui apel prin 112, am fost anunţaţi că în scara unui bloc de pe Calea Şagului din Timişoara se simte miros înţepător care pătrunde şi în apartamente.

De asemenea, am fost informaţi că în cursul serii s-a efectuat o activitate de deratizare la parterul blocului (în spaţiul unei societăţi comerciale).

ADVERTISEMENT

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă o autospecială de primă intervenţie, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal şi victime multiple (ATPVM), un echipaj CBRN şi un motoventilator”, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență Timiş, potrivit Ziua de Vest.

Ce se întâmplă cu familiile evacuate

În acest moment, autoritățile din Timișoara caută soluții pentru persoanele scoase din locuințe. Edilul orașului din Banat a luat deja legătura cu ministrul de Interne și cu șeful DSU.

ADVERTISEMENT

În urma incidentului semnalat în blocul de pe Calea Șagului, am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat și reprezentanții Prefecturii Timiș și suntem pregătiți să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate.

Nu ne dorim o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriței. Eu mă întorc mâine dimineața de la București, viceprimarul Ruben Lațcău și coordonatorul pentru situații de urgență al Primăriei Timișoara sunt la fața locului și ne coordonăm cu Prefectura pentru ca familiile evacuate să aibă un loc în care să poată dormi în această noapte”, a declarat primarul Dominic Fritz, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: