News

Alertă la un spital din România. Un asistent medical, depistat iar cu noul coronavirus, după ce fusese declarat vindecat

07.07.2020 | 14:07
Alerta la un spital din Romania Un asistent medical depistat iar cu noul coronavirus dupa ce fusese declarat vindecat
ADVERTISEMENT

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu este din nou în alertă. Un asistent medical a fost testat pozitiv din nou cu noul coronavirus, după ce, în urmă cu ceva vreme, fusese declarat vindecat.

Astfel, cadrul medical este internat acum, monitorizat și urmează tratamentul specific. În urma testării SARS Cov-2, mai multe persoane angajate în sistemul de sănătate au fost depistate pozitiv.

ADVERTISEMENT

Potrivit DSP Sibiu, un număr de alte 10 persoane au fost confirmate pozitiv. În județul Sibiu, 109 angajați ai sistemului de sănătate au fost infectate cu COVID-19.

Un asistent medical de la Spitalul Județean Sibiu, reinfectat cu noul coronavirus

Din totalul persoanelor infectate cu noul coronavirus, 99 au fost vindecate și externate. Cele 10 persoane depistate pozitiv recent sunt angajate ale mai multor unități medico-sanitare din întreg județul Sibiu.

ADVERTISEMENT

“De la începutul pandemiei, până în prezent, în județul Sibiu, au fost confirmate pozitiv, în urma testării SARS CoV-2, 109 persoane din sistemul de sănătate, iar dintre acestea, 99 au fost declarate vindecate și externate”, au spus reprezentanții DSP Sibiu.

În Bucurețti, peste 20 de pacienți și cadre medicale de la Institutul de Boli Cerebrovasculare din București au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. 22 de persoane, toate de la secția ATI: 7 pacienți și 15 cadre medicale.

ADVERTISEMENT

Toate persoanele infectate sunt asimptomatice și au fost transferate deja la spitalele de Boli Infecțioase din Capitală. Se pare că, în acest caz, răspândirea virusului a pornit de la o pacientă care era interantă la Instituttul de Boli Cerebrovaculare.

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 29.620 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 21.927 au fost externate, 20.534 de pacienți au fost vindecați și 1.393 sunt asimptomatici. Până în acest moment, 1.799 de persoane confirmate cu SARS Cov-2 au decedat.

ADVERTISEMENT

D