Alertă la Vatican! A fost depistat un nou caz de coronavirus în reședința Papei

Bogdan Solomon   
în HotNews
17/10/2020, 16:02
Alertă la Vatican! A fost depistat un nou caz de coronavirus în reședința Papei
Emoții pentru Papa Francisc, după ce o persoană din reședința sa a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Deși a evitat contactul apropiat cu credincioșii în ultimele sale audiențe publice și a avut grijă să respecte toate măsurile impuse de autorități, Papa Francisc nu scapă deloc de emoții când vine vorba despre virusul SARS-COV-2.

Potrivit informării transmise recent de Vatican, o persoană care locuiește chiar în reședința sa a fost testată pozitiv și plasată în izolare alături de cei cu care a intrat în contact. Este ce-al de-al 20-lea caz confirmat în anturajul Sfântului Părinte de la începutul pandemiei.

De altfel, vârsta înaintată și boala gravă de care a suferit în tinerețe, când medicii i-au extirpat o parte din plămân, îl plasează în categoria de risc major al infectării cu COVID-19, motiv pentru care este testat cu regularitate.

O persoană care locuiește în reședința Papei Francisc a fost diagnosticată cu noul coronavirus

Pacientul, în prezent asimptomatic, a fost plasat în izolare, la fel ca şi cei care au intrat în contact direct cu el, şi a plecat temporar din Casa Santa Marta, unde locuieşte de obicei.

Prevederile emise de Sfântul Scaun şi autorităţile din Vatican continuă să fie respectate, iar sănătatea tuturor locuitorilor este monitorizată constant”, a transmis directorul biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni.

„Aș vrea să vin mai aproape să vă salut, dar e mai bine să păstrăm distanța”

În altă ordine de idei, Papa Francisc a evitat contactul apropiat cu credincioșii în timpul audiției sale publice de miercuri și le-a recomandat acestora să respecte cu sfințenie restricțiile pentru a putea pune cât mai curând capăt pandemiei.

Vă cer iertare pentru că vă salut de departe, dar cred că dacă noi toţi, asemenea unor buni cetăţeni, am respecta recomandările autorităţilor, vom contribui la stoparea acestei pandemii.

Mi-ar plăcea, aşa cum fac de obicei, să mă apropii de voi şi să vă salut, dar este mai bine să păstrez distanţa.

Problema este că există pericolul contagierii. Astfel, purtând cu toţii mască şi păstrând distanţele, putem continua audienţele”, a transmis Suveranul Pontif din uriașul auditorium al Cetății Vaticanului, unde s-a desfășurat audiența sa generală.

Închide ×