News

Alertă la Washington! Poliţia Capitoliului, ipoteză pentru ziua învestirii lui Biden: congresmenii democraţi riscă să fie asasinați

12.01.2021 | 22:47
Alertă la Washington! Poliţia Capitoliului, ipoteză pentru ziua învestirii lui Biden: congresmenii democraţi riscă să fie asasinați
Alertă la Washington! Congresmenii democraţi riscă să fie asasinați în ziua învestirii lui Joe Biden. Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Este alertă la Washington după ce Poliţia Capitoliului a lansat o ipoteză înfricoșătoare: congresmenii democraţi ar urma să fie uciși de insurecţionişti. Scenariul tragic s-ar petrece în ziua învestirii lui Joe Biden ca președinte al Statelor Unite.

Evenimentul este programat pe 20 ianuarie, iar autoritățile din Capitala SUA se tem că clădirea simbol – Căpitoliul – va fi înconjurată de susținătorii agresivi ai lui Trump.  Se dorește asasinarea congresmenilor democraţi, precum şi „a câtorva republicani”, informează Huffington Post, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Șefii Poliţiei Capitoliului au precizat că monitorizează în prezent trei comploturi considerate drept „ameninţări serioase” la adresa membrilor Congresului american.

Stare de alertă la Washington. Se pregătește cel mai mare protest armat din istoria SUA

Lucrurile continuă să fie agitate în Statele Unite. După incidentele de săptămâna trecută, acum poliția din DC semnalează trei ipoteze periculoase. Mai întâi, se pare că se încearcă organizarea unei demonstranţii catalogate drept „cel mai mare protest armat care a avut loc vreodată pe pământ american”.

ADVERTISEMENT

Un alt protest care-i ține în gardă pe oficiali este legat de o acțiune care ar avea loc în memoria lui Ashli Babbit, femeia de 33 de ani împuşcată în Capitoliu săptămâna trecută.

Cea mai mare îngrijorare e provocată însă de un al treilea protest. Demonstranţii şi-ar dori să înconjoare Capitoliul, Casa Albă şi Curtea Supremă de Justiţie, cu scopul de a-i bloca pe membrii democraţi ai Congresului.

Insurecţionişti ar înconjura Casa Albă pentru protejarea lui Donald Trump, în vreme ce motivul înconjurării Curţii Supreme ar fi pentru blocarea activităţii acestei instanţe, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Poliţia Capitoliului şi Garda Naţională tratează cu seriozitate toate aceste amenințări și se pregătește pentru un scenariu în care zeci de mii de protestatari înarmaţi ar putea sosi în capitala SUA în zilele următoare. S-au stabilit reguli de angajare a focului, specifice zonelor de război.

”Protestele sunt planificate în toate cele 50 de capitale de stat, din 16 ianuarie până cel puțin 20 ianuarie și la Capitoliul SUA, din 17 ianuarie până în 20 ianuarie”, se arată și într-un buletin emis de FBI.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri