News

Alertă MAE pentru turiștii români din Grecia. Risc maxim de incendiu în aceste insule

05.08.2019 | 10:55
Alerta MAE pentru turistii romani din Grecia Risc maxim de incendiu in aceste insule

Grecia se numără și în această vară printre destinațiile preferate de românii care vor să își petreacă vacanța peste hotare. Ministerul Afacerilor Externe informează, însă, că temperaturile extreme din ultimele zile ar putea produce incendii ale vegetației din mai multe insule ale țării.

MAE, anunț îngrijorător pentru turiștii români din Grecia

Potrivit unui comunicat dat publicității de reprezentanții MAE, în cursul zilei de luni, 5 august, există un risc ridicat de incendiu de vegetație pentru următoarele zone:  insula Samos; insula Kos, insula Rhodos, insula Saria, insula Carpathos, dar și estul insulei Creta.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă a anunţat că există un risc ridicat de incendiu de vegetaţie (grad 4 din 5) pentru data de 5 august 2019, pe fondul temperaturilor ridicate, pentru următoarele zone: insula Samos; insula Kos; insula Rhodos; insula Saria; insula Carpathos; estul insulei Creta”, se arată în informarea oficială.

Incendii de vgetație în Grecia. Sursa foto: Pixabay
Incendii de vgetație în Grecia. Sursa foto: Pixabay

Alertă de incendii în Grecia

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe le transmite cetățenilor români că au posibilitatea de a solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena(+302106728879), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

În plus, românii care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă (+306978996222) şi cel al Consulatului General al României la Salonic (+306906479076). MAE recomandă tuturor turiștilor care se află în momente în Grecia să consulte și paginilor de internet atena.mae.ro, www.mae.ro, www.meteoalarm.eu, având la dispoziție inclusiv aplicația destinată cetățenilor care călătoresc în afara țării. „Călătorește în siguranță” este numele serviciului disponibil gratuit atât pentru android, cât și pentru utilizatorii sistemului de operare ios.

Tags: