Alertă maximă în Belgia, după atentatele din Paris

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
15/11/2015, 20:19
Alertă maximă în Belgia, după atentatele din Paris

Belgia a instituit, în contextul atentatelor din Franţa, starea de alertă maximă pentru toate evenimentele care reunesc mulţimi mari de oameni. Astfel, armata va dubla poliţia la toate evenimentele sportive şi muzicale care vor avea loc în perioada următoare, a anunţat Guvernul belgian.

„Pentru evenimentele mari, nivelul de alertă este maxim, ceea ce înseamnă o ameninţare credibilă şi iminentă. Serviciile de securitate efectuează, oră de oră, rapoarte privind progresul anchetei”, a declarat pentru AFP Cauderlier Frederic, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului Charles Michel, în urma unei reuniuni a Consiliului Naţional de Securitate din Belgia.

Belgia marchează pe 15 noiembrie Sărbătoarea Regelui. Cu această ocazie, are loc o ceremonie duminică dimineaţa la Catedrala din Bruxelles, urmată de o recepţie la Parlamentul belgian, în prezenţa principalelor personalităţi ale familiei regale.

Preşedintele Franţei, François Hollande, a anunţat, vineri noapte, că a fost decretată stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei, în urma atacurilor teroriste ce au avut loc la Paris.

Administraţia Francois Hollande a decis mobilizarea a 1.500 de militari în întreaga ţară, pentru misiuni de ajutare a Poliţiei şi Jandarmeriei.

Sursă: www.romanialibera.ro

Închide ×