Fotbal international

Alertă maximă! Planul UEFA pentru sezonul 2020-2021 al Champions League. România, în pericol de a nu avea echipă!

11.05.2020 | 15:38
Alerta maxima Planul UEFA pentru sezonul 20202021 al Champions League Romania in pericol de a nu avea echipa
ADVERTISEMENT

Tabloidul britanic The Times, una dintre cele mai sobre publicaţii de pe continent, oferă informaţii asupra planului UEFA privind modul de desfăşurare a sezonului 2020-2021 în Champions League.

Vor să înceapă grupele noii ediţii pe 20 octombrie

Sunt luate în calcul tot felul de variante, însă ceea ce este de reţinut este că pe baza acestui nou mod de regândire a celei mai importante şi mai bănoase competiţii intercluburi România riscă serios să nu aibă nici o reprezentantă!

ADVERTISEMENT

Potrivit celor relatate în The Times forul continental ar vrea să dea startul grupelor Champions League pe 20 octombrie și ia în calcul restrângerea preliminariilor la un număr de numai şase meciuri.

Tur preliminar doar pentru 12 echipe

Una dintre soluții ar fi confruntări într-o singură manșa, probabil pe teren neutru, în loc de meciuri tur-retur, ca până acum.

ADVERTISEMENT

Altă variantă, care ar fi şi cea mai nefavorabilă pentru noi, ar fi un play-off unic. Cum 26 de echipe sunt deja calificate (24 prin competițiile interne, plus câștigătoarele Champions League  și Europa League), s-ar organiza un tur doar pentru ultimele 6 locuri disponibile.

Am primi o compensaţie financiară

La care ar participa campioanele primelor 12 țări fără formații direct în grupe. Iar România nu ar intra printre aceste 12 federații, conform ierarhiei UEFA pentru sezonul 2020-2021. Situaţie în care se mai află Polonia, Bulgaria, Slovacia și Norvegia.

ADVERTISEMENT

The Times scrie că pentru aceste federaţii UEFA s-a gândit la o compensaţie financiară, însă aceasta ar însemna o frecţie la picior de lemn, în comparaţie cu prezenţa în competiţie, care e benefică din toate punctele de vedere, inclusiv financiar.

O decizie e aşteptată pe 27 mai, la Nyon

În Europa League vor fi tot 48 de cluburi în grupe, dintre care doar 17, provenind din cele mai puternice campionate, au garantată prezenţa. Restul trebuie stabilite prin meciuri eliminatorii.

ADVERTISEMENT

Deocmadată acestea sunt numai speculaţii. O decizie, sau un prim pas este aşteptat să fie făcut de oficialii forului european în şedinţa din 27 mai, de la Nyon. Abia atunci vom începe să întrezărim cum stau lucrurile cu adevărat.

ADVERTISEMENT
Tags: