News

Alertă medicală! 32 de tipuri de măşti periculoase pentru sănătate circulă pe piaţă. Care sunt modelele neconforme

29.05.2020 | 16:56
Alerta medicala 32 de tipuri de masti periculoase pentru sanatate circula pe piata Care sunt modelele neconforme
ADVERTISEMENT

Autoritățile române anunță că, în acest moment, 32 de tipuri de măşti periculoase pentru sănătate circulă pe piaţă, după ce, vineri, a fost trimisă o alertă pentru alte 15 modele.

32 de tipuri de măşti periculoase pentru sănătate circulă pe piaţă

Serviciul de alertare InfoCons a anunțat, vineri, faptul că alte 15 tipuri de măşti periculoase pentru sănătate circulă pe piaţă, astfel că numărul modelelor care nu sunt eficiente a ajuns la 32.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au revenit cu o nouă alertă emisă prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase, pentru încă 15 măști de protecție neconforme care se adaugă astfel la cele trei alerte transmise în trecut.

Prima alertă a fost transmisă de InfoCons în data de 28 Aprilie 2020 și viza 4 tipuri de măști, cea de-a doua alertă a fost transmisă în data de 9 Mai 2020 pentru alte 7 noi tipuri de măști de protecție.

ADVERTISEMENT

Cea de-a treia alertă transmisă de autoritățile române a fost în data de 22 Mai 2020 pentru alte 6 noi tipuri de măști, de unde rezultă că numărul măștilor de protecție neconforme ajunge la 32.

Ce nereguli au fost găsite

Întrucât măștile de protecție sunt la mare căutare în această perioadă, mai ales pentru că suntem obligați să le purtăm în anumite condiții, InfoCons transmite antenționări pentru ca românii să știe ce să nu cumpere.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe nereguli găsite de diverse state, pentru alerta poate veni și după ce o altă țară a semnalat probleme, vizează capacitatea totală de filtrare a măștii, care, în aceste situații, este insuficientă.

În plus, unele măști neconforme nu se adaptează corespunzător la față și, drept urmare, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare.

ADVERTISEMENT

Totodată, inspectorii au descoperit măști care nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.

Cât despre proveniența măștilor, cele mai multe fie provin din China sau Mexic, sau au ca țară de producție necunoscută.

Vezi aici galeria foto cu măștile periculoase

ADVERTISEMENT