News

Alertă medicală în România. Sute de copii au ajuns în spitalele din București, într-o singură zi

Este alertă medicală în România, după ce peste 700 de copii au ajuns în spitalele din Capitală, într-o singură zi. Care este cauza
25.06.2024 | 22:40
Alerta medicala in Romania Sute de copii au ajuns in spitalele din Bucuresti intro singura zi
Alertă medicală în România. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Este alertă medicală în România din cauza unei boli, cei mai afectați fiind copiii. Într-o singură zi, în spitalele din București au ajuns sute de minori cu aceste probleme de sănătate. Ce spun cadrele medicale?

Alertă medicală în spitalele din București. Peste 700 de copii prezintă probleme digestive

Se înregistrează o creștere alarmantă a numărului de cazuri privind toxiinfecțiile alimentare și problemele digestive în rândul copiilor. Peste 700 de micuți au fost aduși în unitățile medicale din Capitală, în ultimele 24 de ore, arată Observator.

ADVERTISEMENT

Medicii spun că situația are loc din cauza sosirii căldurii, având în vedere că, deseori, mâncarea este ținută la temperaturi extrem de ridicate. O cauză o reprezintă și apa din piscine pe care copiii ajung să o înghită involuntar.

Principalele simptome sunt vărsăturile, febra, durerile abdominale. Deși mulți părinți încearcă să-și trateze copiii acasă, unii sunt nevoiți să apeleze la ajutorul medicilor din spitale. În ultima săptămână, numărul cazurilor a crescut cu peste 50%.

ADVERTISEMENT

„Majoritatea copiilor pe care i-am spitalizat de azi dimineață, au fost cu enterocolită. Un simplu regim alimentar și o hidratare bună rezolva problema”, a declarat medicul Mihai Craiu.

„În schimb, la infecțiile bacteriene tebuie tratată în funcție de antibiograma cu antibioticul potrivit”, a mai spus specialistul Mihai Craiu, cu privire la această boală, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

„Şi apa dacă stă mult timp în căldură poate da toxiinfecții alimentare”

Specialiștii spun că, în mod normal, enterocolita poate fi tratată și acasă la recomandarea medicului de familie. Însă, dacă situația se agravează, părinții sunt sfătuiți să meargă, de urgență, cu copiii la spital.

Un semnal de alarmă îl reprezintă febra care durează mai multe zile la rând și refuzul copilului de a se hrăni. Ca în cazul tuturor infecțiilor, prevenția este foarte importantă. Pe lângă atenția pe care trebuie să o acordăm alimentelor consumate, și igiena este esențială.

ADVERTISEMENT

„Şi apa dacă stă mult timp în căldură poate da toxiinfecții alimentare. Este o bacterie care uzual dă toxiinfecție alimentară. Atenție la copiii mici, ei pot în câteva ore să aibă semne de deshidratare și să fie nevoie să ajungă chiar la o camera de gardă”, adaugă medicul Adrian Marinescu, Director Medical la Matei Balş.

 

 

ADVERTISEMENT