News

Alertă medicală în România. Zeci de cazuri de infecție cu virusul West Nile, un om a murit

Este alertă medicală în România, după ce INFP a confirmat, joi, că s-au înmulțit cazurile de infecție cu virusul West Nile.
22.08.2024 | 20:39
Alerta medicala in Romania Zeci de cazuri de infectie cu virusul West Nile un om a murit
Alertă medicală în România. Zeci de cazuri de infecție cu virusul West Nile. Foto pixabay
ADVERTISEMENT

Este alertă medicală în România, după ce Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a transmis că au fost raportate 22 de cazuri de infecție cu virusul West Nile. Îmbolnăvirile au fost înregistrate din luna iunie până în prezent.

Alertă medicală în România. Crește numărul cazurilor de infecție cu virusul West Nile

Un raport al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile arată că 20 dintre cazuri au fost confirmate și alte două sunt considerate îmbolnăviri probabile. De asemenea, un bărbat de 83 de ani din Suceava a murit din cauza infecției cu West Nile.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, 19 dintre oamenii infectați sunt bărbați, iar trei sunt femei. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la grupa de vârstă 60-69 de ani, și anume șapte îmbolnăviri.

Șase persoane cu vârste cuprinse între 70 și 79 de ani s-au infectat cu virusul West Nile, în timp ce trei oameni diagnosticați au peste 80 de ani. Încă trei români au vârste cuprinse între 50 și 59 de ani au fost confirmați cu acest virus.

ADVERTISEMENT

În ce județe au fost raportate cele mai multe îmbolnăviri

De asemenea, la grupa de vârstă 40-49 de ani au fost înregistrate două cazuri, iar la cea de 20-29 de ani un singur caz. Cele mai multe îmbolnăviri au fost confirmate în Capitală (patru cazuri) și Suceava (patru).

În județele Bistrița-Năsăud, Ilfov, Giurgiu, Mureș și Satu Mare au fost confirmate câte două cazuri. Totodată, în județele Botoșani, Cluj, Dâmbovița și Prahova s-a raportat câte o îmbolnăvire.

ADVERTISEMENT

„Un caz de infecţie cu virus West Nile a avut expunerea în Italia (Milano) şi a fost raportat de DSP Dâmboviţa”, transmite Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În acest context, experții INSP transmit recomandări esențiale pentru populație. Oamenii sunt sfătuiți să opteze pentru îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, pentru a evita expunerea la țânțari.

ADVERTISEMENT

Se recomandă folosirea substanțelor destinate îndepărtării insectelor. Pentru a nu facilita pătrunderea țânțarilor în locuințe, oamenii sunt îndemnați să își monteze plase de protecție la ferestre.

ADVERTISEMENT