News

Alertă medicală în SUA! Au apărut ”petrecerile COVID-19”, unde tinerii se infectează voluntar

07.05.2020 | 10:24
Alerta medicala in SUA Au aparut petrecerile COVID19 unde tinerii se infecteaza voluntar
ADVERTISEMENT

O alertă medicală a fost declanșată în SUA în această perioadă, după ce în unele zone au apărut ”petrecerile COVID-19”, unde tinerii care participă se infectează voluntar cu noul virus.

Alertă medicală în SUA! Au apărut ”petrecerile COVID-19”, unde tinerii se infectează voluntar

Pe lângă zecile de mii de victime înregistrate de la startul pandemiei de coronavirus, autoritățile din Statele Unite ale Americii se confruntă cu o situație stranie: apariția așa-numitelor ”petreceri COVID”.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, oficialii din statul american Washington au intrat în alertă după ce unii cetățeni au început să organizeze petreceri pentru a se infecta mai repede.

Întrunirile, care au ca afișa mesajul ”Vino cu propriul tău coronavirus”, sunt organizate de persoane sănătoase pentru a se infecta cu noul coronavirus în speranța că vor grăbi procesul de vindecare și imunizare împotriva lui, relatează The Guardian.

ADVERTISEMENT

Autoritățile atrag atenția asupra iresponsabilității unui astfel de comportament, care ar putea duce la apariția unor focare uriașe de COVID-19 pe teritoriul unei țări și așa lovite dur de pandemie.

Zeci de infectări cu coronavirus într-o zonă din Washington

”Petrecerile COVID” au loc în districtul Walla Walla, care face parte din statul Washington. La aceste întruniri, oaspeții neinfectați se amestecă cu cei care au fost testați pozitiv, în speranța de a lua virusul și a se imuniza, transmite sursa citată.

ADVERTISEMENT

“Oficialii din sănătate din Walla Walla primesc informări despre petrecerile Covid-19 care au loc în comunitatea noastră, unde persoane neinfectate se amestecă cu o persoană infectată pentru a lua virusul”, au transmis oficiali din Walla Walla într-un comunicat de presă.

Numai în ultimele două zile, în acest district au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus un număr de 94 de persoane.

ADVERTISEMENT

Pe întreg teritoriul SUA, țara cel mai greu lovită de pandemie, se înregistrează până la această oră peste 1.260.000 de cazuri de infectare cu coronavirus. Foarte ridicat este și numărul morților. Totalul ajunge la 74.799, cu peste 2.500 de victime numai în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT