News

Alertă meteo! Cod violet de căldură: canicula lovește Europa! Temperaturi până la 47 de grade Celsius!

26.06.2019 | 19:06
Canicula lovește Europa

Canicula lovește Europa! Meteorologii avertizează că ”bătrânul continent” va fi lovit în plin de un val de aer foarte cald din Africa și care vine cu temperaturi record pentru această perioadă din an! Europenii vor resimți temperaturi de 47 de grade Celsius! Autoritățile din Franța, Germania, Italia și Spania au început deja să transmită avertizări către populație legate de canicula care se va acutiza, iar codul violet de căldură a fost anunţat!

Cod violet de căldură: canicula lovește Europa cu temperaturi de 47 de grade Celsius

În Berlin, temperaturile au trecut deja de 30 de grade Celsius, iar localnicii au luat cu asalt ștrandurile și piscinele din oraș, nefiind obișnuiți cu astfel de călduri! „Frecvent facem anunţuri prin care amintim mai ales părinţilor cu copii mici şi bătrânilor să stea la umbră şi să bea multe lichide”, spune Frank Archie, salvamar.

Elefanții de la grădina zoologică din Berlin au fost răcoriți cu apă, iar celelalte animale au primit fructe congelate, pentru a putea face față căldurii. În landul Brandenburg au fost înregistrate mai multe incendii de pădure din cauza arşiţei. Zeci de hectare de vegetaţie au fost mistuite de flăcări iar pompierii se tem că alte focare pot izbucni oricând.

Canicula lovește Europa
Canicula lovește puternic Europa

Ministrul Sănătății din Franța trage un puternic semnal de alarmă

Un meteorolog celebru din Spania a scris pe Twitter că ”vine infernul”! Canicula va fi accentuată de umiditatea mare din aer, care va face ca temperatura resimțită să fie de 47 de grade Celsius, a spun meteorologul Silvia Laplana, legat de vremea din Spania.

Valul african de caniculă a mușcat puternic și din Franţa. În Paris, temperaturile au trecut de 30 de grade Celsius, iar ministrul francez al Sănătății spune că trebuie să ne obișnuim cu astfel de temperaturi. „Nu este alarmism. Aceste valuri de caniculă vor continua să aibă loc şi poate chiar vor deveni mai rele în anii şi deceniile următoare, din cauza schimbării climei”, spune Agnes Buzyn, ministrul francez al Sănătăţii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri