News

Alertă meteo! Cod roşu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină

16.06.2020 | 16:50
Alerta meteo Cod rosu de ploi torentiale vijelii si grindina
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod roșu de tip nowcasting, de această dată pentru județul Suceava.

Conform datelor prezentate de ANM, zona Suceava – Cornu Luncii – Mălini, Bosanci, Slatina, Rădășeni, Moara, Horodniceni este principala vizată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vor fi afectate Valea Moldovei, Drăgoiești, Berchisesti, Bunești va fi afectată în următoarele 60 de minute de averse torențiale ce vor totaliza 60 de litri/mp, însoțite de descărcări electrice.

Cod roșu de ploi torențiale și vijelii în Suceava

Izolat va cădea grindină de dimensiuni medii, însă nu vor lipsi vijeliile care pot face prăpăd în zonă.

ADVERTISEMENT
  • Sursa : Administrația Națională de Meteorologie:
  • COD : ROSU
    Data emiterii : 16-06-2020 ora 16 Nr. mesajului : 1
    Valabil de la : 16-06-2020 ora 16:35 până la : 16-06-2020 ora 17:20
  • În zonă : Județul Suceava: Cornu Luncii, Mălini, Bosanci, Slatina, Rădășeni, Moara, Horodniceni, Valea Moldovei, Drăgoiești, Berchisesti, Bunești;
  • Se vor semnala : averse torențiale ce vor totaliza 50…60 l/mp, frecvente descărcări electrice, izolat grindină de dimensiuni medii și vijelie
  • Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.
  • Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.
  • Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.
  •  Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.

Conform meteorologilor, românii trebuie să se aștepte la coduri roșii și portocalii până în 24 iunie, când vremea a trebui să se liniștească.

ADVERTISEMENT

Potrivit ANM, luna iulie ar urma să fie o lună normală de vară, cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius și cu un număr moderat de ploi.

Vremea a făcut ravagii în România în ultima vreme, furtunile reușind să inunde zeci de gospodării și să dărâme sute de copaci și stâlpi de înaltă tensiune.

ADVERTISEMENT

Un copil din Bihor a fost luat de viitură și și-a pierdut viața, în timp ce o ambulanță a fost blocată de viitură și nu a ajuns la timp pentru a salva o femeie în vârstă din Vaslui.

ADVERTISEMENT
Tags: