ADVERTISEMENT
News

Alertă meteo de la ANM! Ploi abundente, grindină și vijelii până duminică. Cum arată prognoza pentru București

Autor: Adrian Baciu | 27.05.2020 | 10:25
Alertă meteo de la ANM! Ploi abundente, grindină și vijelii până duminică. Cum arată prognoza pentru București
Alertă meteo de la ANM! Ploi abundente, grindină și vijelii până duminică. Cum arată prognoza pentru București. Foto: hepta.ro

O alertă meteo de la ANM va intra în vigoare în cursul zilei de miercuri și se va întinde până la finalul lunii mai. Vor fi ploi abundente, grindină și vijelii până duminică.

ADVERTISEMENT

Alertă meteo de la ANM! Averse torențiale, grindină și vijelii până duminică

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată de la ora 12:00 până duminică la ora 23:00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.

ADVERTISEMENT

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

În funcție de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru București anunță instabilitate accentuată

Vremea va rămâne instabilă și în București pe durata următoarelor cinci zile, cu averse, grindină şi descărcări electrice,cu averse, grindină şi descărcări electrice, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Conform prognozei, în intervalul 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00, mai ales în timpul după-amiezelor vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifestau prin averse, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil vijelii.

ADVERTISEMENT

Ploile pot avea şi caracter torenţial, astfel că, în intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi, în medie, 10 – 15 l/mp şi izolat 20 l/mp.

Temperaturile maxim vor fi în jur de 21 de grade, iar spre finalul săptămânii se vor atinge 23 – 25 de grade. De asemenea, valorile minime vor oscila între 10 şi 12 grade.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!