News

Alertă METEO în București! ANM anunță că vin furtunile!

25.05.2019 | 10:22
Alertă METEO în București! ANM anunță că vin furtunile!
Alertă meteo pentru București, astăzi, 25 mai. Sursa foto: Antena 3

O nouă alertă meteo în București. Meteorologii au emis o avertizare de vremea rea pentru București, astăzi, 25 mai 2019. Vor avea loc fenomene meteo asemănătoare cu cele de ieri, și anume se vor semnala ploi puternice însoțite de vânt și descărcări electrice. Vremea rea va debuta de la ora 13:00, iar avertizarea va expira la ora 23:00.

Alertă meteo în București pe 25 mai: Ce fenomene se vor semnala

Meteorologii au emis prognoza specială pentru București cu mențiunea că și temperaturile vor oscila între 12 și 24 de grade Celsius. Vor avea loc înnorări temporare accentuate, în special după amiaza. Vor fi adverse semnificative și există riscul inundării mai multor străzi și bulevarde din Capitală, la fel ca ieri.

Cantitatea de apă estimată este de la 10 la 15 litri pe metru pătrat. Vremea mohorâtă se va resimți din punct de vedere termic. Din cauza umezelii din aer, bucureștenii vor avea senzația că este mai frig decât arată gradele din termometre. Meteorologii mai spun că rafalele de vânt vor atinge până la 40 de kilometri la oră, deci e recomandat ca locuitorii Capitalei să se îmbrace un pic mai gros.

Ploile vor fi puternice în special între orele 16 și 19. Sursa foto: București FM

Ploi cu descărcări electrice toată ziua

Fenomenele meteo extreme se pot intensifica în special între orele 16 și 19, în ziua de 25 mai 2019. Maxima acestei zile în regiunea București-Ilfov este de 24 de grade Celsius la amiazăzi, iar minima va fi de 12 grade după ora 12 noaptea. Meteorologii emit aceste avertizări înainte cu câteva ore, iar multe dintre ele se numesc avertizări de tip now-casting.

Ieri, capitala a fost sub cod portocaliu de vremea rea. S-au inundat foarte multe străzi din București, în special din zona estică și sud-estică. Comuna Pantelimon și cartierul Pantelimon au fost cele mai afectate din Capitală. Furtuna a fost atât de puternică, iar ploile s-au revărsat inclusiv în anumite stații de metrou.

Tot ieri s-a produs și o tornadă în județul Ialomița, în zona comunei Bărăganu. Meteorologii spun că astfel de evenimente meteo vor face parte din evenimentele obișnuite în țara noastră.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri