News

Alertă meteo! Vreme severă la munte. Un turist a murit, alții au fost salvați în ultima clipă

Alertă meteo! Vreme severă la munte. Un turist a murit, alții au fost salvați în ultima clipă. Au avut loc intervenții multiple ale salvamontului în ultimele ore
23.01.2022 | 09:49
Alerta meteo Vreme severa la munte Un turist a murit altii au fost salvati in ultima clipa
ADVERTISEMENT

Avertisment meteo după ce temperaturile au scăzut foarte mult. Din nefericire, viscolul și vizibilitatea extrem de redusă au făcut victime la munte.

Un bărbat și-a pierdut viața după ce a căzut într-o prăpastie la Vârful Dragoslavele. Alți șapte turiști s-au rătăcit și au fost salvați de salvamontiști în ultima clipă.

ADVERTISEMENT

Alertă meteo în țară!

Bărbatul a căzut într-o râpă adâncă de 100 de metri. Acesta plecase la o drumeție pe munte, în ciuda frigului de afară.

După mai bine de patru ore de căutări, a fost găsit de către echipa de salvatori în stare foarte gravă, cu hipotermie. Ulterior acesta a murit la spitalul din Ploiești.

ADVERTISEMENT

Nu a fost singura experiență de acest gen. Și la Cota 2000, salvamontiștii au intervenit de urgență pentru a salva un grup de 7 turiști rătăciți pe munte. 6 persoane s-au adăpostit iar a 7-a a încercat să coboare.

Alți doi schiori care au părăsit pârtia amenajată, în Braşov, şi s-au rătăcit, au solicitat sprijin din partea salvamontiştilor, aceştia fiind recuperaţi, pe seară.

ADVERTISEMENT

O acţiune similară a avut loc în cursul zilei, când un alt schior a ieşit de pe pârtie, fiind recuperat de către salvatorii montani. Totodată, opt persoane s-au accidentat, sâmbătă, pe pârtiile din Poiana Braşov.

Salvatorii le-au recomandat celor doi să urce pe urmele pe care au coborât, făcând joncţiunea cu echipa de salvatori montani plecată în căutare. Ei au fost găsiţi în stare bună şi readuşi pe pârtie, pe poteca turistică Cruce Albastră-Valea Lamba.

ADVERTISEMENT

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Braşov au intervenit în 148 de cazuri, totalizând 163 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care a trebuit sa fie evacuate.

Salvatorii le recomandă schiorilor să nu părăsească pârtiile amenajate şi atrag atenţia că schiatul prin pădure presupune multe obstacole, care sunt greu vizibile sub stratul de zăpadă.

În cazul celor care ies de pe domeniul schiabil, riscul de a se rătăci este unul considerabil, mai ales în condiţii meteo nefavorabile, cum ar fi ceaţa sau ninsoarea.

ADVERTISEMENT